|

Gravürde gökdelen görmek

istanbullayüzleşme/ Yüz Çağdaş İstanbul Gravürü sergisi, kadim bir sanatın içinde bugünü görmek gibi emsalsiz bir deneyim sunuyor

00:00 - 27/02/2011 Pazar
Güncelleme: 00:16 - 27/02/2011 Pazar
Yeni Şafak
Gravürde gökdelen görmek
Gravürde gökdelen görmek

Daha önce Galatea Sanat Galerisi'nde izleyici ile buluşan istanbullayüzleşme/ Yüz Çağdaş İstanbul Gravürü sergisi 11 Mart 2011 / İTÜ Mimarlık Fakültesi Sergi Salonu'nda sanatsevere sunulacak. Sergide en büyüğü 60'lı yaşların üzerinde, en küçüğü henüz 24 yaşında olan 40'a yakın sanatçının çalışmaları bir araya geliyor. istanbullayüzleşme/ Yüz Çağdaş İstanbul Gravürü başlıklı sergide sanatçılar, farklı tekniklerle şehre dair izlenimlerini, keşiflerini ve umutlarını paylaşıyorlar. Ahmet Umur Deniz, Aslı Ayşe Akyüz, Aslıhan Kaplan Bayrak, Aydın Ayan, Beyza Boynudelik, Can Aytekin, Dalila, Desen Halıçınarlı, Devrim Erbil, Ekin Koç, Elif Yapar, Emin Koç, Emrah Günay, Enis Malik Duran, G. İlker Başaran, Gizem Kurt, Kadir Selçuk Yaşa, Kudret Türküm, Naser S. Dashti, Nilüfer İnandım , Nedret Yaşar, Pınar Çiçekli, Setenay Alpsoy, Sibel Kırık, Umut Germeç , Ursula Soltermann Katipoğlu, Yiğit Altıparmakoğulları serginin sanatçılarından bazıları.

HAYDARPAŞA'NIN KAFASI KARIŞIK

Sergi en temelde, İstanbul'da yaşayan, dokularında bu şehri hisseden sanatçıların eserleri yoluyla bize, kadim sanatların içinde bugünün izlerini de görebilme olanağı sunuyor. istanbullayüzleşme sergisi bu yönüyle hem yerli hem yeni bir deneyim izleyici için. Bu fazlasıyla içerden bakış bir özeleştiriyi de beraberinde getiriyor. Şehrin dünü ve bugünü mukayeseye giriyor, dünün ve bugünün sanatı bu yüzleşmeye zemin oluyor.

Örneğin Boğaz'ın kıyısında sanatlı duruşuyla bizi selamlayan Haydarpaşa. Yakın bir zaman önce talihsiz bir kaza geçirerek yanan bizim de yüreklerimizi yakan bu ünlü yapı, tersanelerin arasından el sallıyor bize. Ya da arap saçına dönmüş demir yığını raylar, onun soru işaretleri olup zihnimizde yanıp sönüyor.


14 yıl önce