|

"Bodrum Contemporary Art Campus" Projesi

Çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul kapsamında genç sanatçılara ve öğrencilere yönelik "Bodrum Contemporary Art Campus" Projesi başlatılacak.

Aa
00:00 - 17/07/2013 Çarşamba
Güncelleme: 16:38 - 17/07/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
"Bodrum Contemporary Art Campus" Projesi
"Bodrum Contemporary Art Campus" Projesi

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Contemporary Istanbul, sekizinci yılında çağdaş sanatın geliştirilmesi ve tanıtılması için çalışmalarını sürdürmeye ve yıl boyunca farklı projelerle hem sanatçıların hem de sanatseverlerin karşısına çıkmaya devam ediyor.

Contemporary Istanbul, ağustos itibarıyla Bodrum'da genç sanatçılara ve öğrencilere yönelik "Bodrum Contemporary Art Campus" Projesini başlatacak.

Akademik koordinatörlüğünü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman'ın üstlendiği sanatçı rezidansı programı "Bodrum Contemporary Art Campus", 12 ay boyunca uluslararası kurum ve üniversitelerle işbirliği halinde dünyaca tanınmış usta sanatçıların önderliğinde genç sanatçılarla 6-8 haftalık atölye-çalıştaylar, geniş katılımlı akademik konferans ve paneller düzenleyerek dünya sanatçılarını ağırlayacak ve 100'ün üzerinde öğrenci ve genç sanatçıya eğitim imkanı sunacak.

Projenin açılışı, sanatçı, koleksiyoner, küratör, akademisyenler ve iş dünyasından temsilcilerin katılımıyla 10 Ağustos'ta yapılacak.

Proje

Üniversitelerin görsel sanatlar bölümü öğrencileri ve genç sanatçılar için nitelikli, akademik kredibilitesi yüksek, pratik ve kuramsal programlar hazırlamak ve sunmak amacını taşıyan proje, ulusal ve uluslararası alanda tanınmış eğitimcilere ve kurumlara ulaşarak BCAC kapsamında başarılı programlar uygulamalarını hedefliyor.

Türkiye'deki müzelerin, kişisel ve kurumsal koleksiyonların, galerilerin akademik/entelektüel ihtiyaçlarına dönük programlar oluşturmak, kurum bünyesinde yılda en az bir defa yerli veya yabancı sanatçıların üretimlerinden oluşan sergiler düzenlemek, yapılan çalışmalara katılan sanatçıların üretimlerinden oluşan bir koleksiyon organize etmek, projenin başlıca amaçları arasında yer alıyor.

8 üniteden oluşan BCAC'de aynı anda 16 sanatçı eğitim alabiliyor ve sanatçıların konaklama, ekipman, malzeme ve ulaşım ihtiyaçları BCAC tarafından karşılanıyor. BCAC, sanata ve sanat üretimine yönelik olmasının yanı sıra Bodrum bölgesinin önde gelen turizm ürünü ve tanıtım aracı olacak.

11 yıl önce