|

Bir dans sahnesi olarak İstanbul

Dans platformu genişliyor... 2010 Avrupa Kültür Başkenti programı kapsamında düzenlenen 'Dans Platform İstanbul' ile dünyadaki kıdemli profesyoneller İstanbul'a geliyor

00:00 - 9/09/2010 Perşembe
Güncelleme: 01:54 - 9/09/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Bir dans sahnesi olarak İstanbul
Bir dans sahnesi olarak İstanbul

Türkiye'de ilk defa 2000 ve 2002 yıllarında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından Beyhan Murphy'nin Yönetmenliğinde “Dans Platform Türkiye” adı altında Ankara'da başlayan Dans Platformu , bu yıl İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti programı kapsamında, daha geniş bir ölçekte “Dans Platform İstanbul” adı ile yeniden hayata geçiyor.

KIDEMLİ PROFESYONELLER

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği tarafından tasarlanan “Dans Platform İstanbul Festival Haftası” kapsamında; 15 - 22 Eylül tarihleri arasında çağdaş danstan, klasik baleye, kıdemli profesyonellerden yeni yetişmekte olan genç koreograflara, sanatçılardan kültür yöneticisi ve akademisyenlere, dünyaca ünlü dans sanatçıları İstanbul dans camiası ile tek bir çatı altında buluşuyor. Dans Platform İstanbul, dünyanın belli başlı kültür kentlerinde sıklıkla karşımıza çıkan “dans platform” formatına uygun olarak kurgulanmış, uluslararası bir festival, eğitim ve üretim etkinliği. Festival haftasının ardından Aralık 2010 dönemine kadar bir dizi özel dans etkinliği de yapılacak.

DANSIN GELECEĞİNE DAİR

Dans Platform İstanbul, yeni koreografilerin yaratılmasına elverişli bir ortam hazırlayacak; dans sanatının mevcut durumunu gözler önüne sererek geleceğini tartışmaya açacak; başta yerli ve yabancı dans sanatçıları olmak üzere, Türkiye'de özellikle çağdaş ve klasik dans alanlarında faaliyet gösteren tüm koreograf, yönetmen, dansçı, tasarımcı, kültür yöneticisi, akademisyen, araştırmacı, eğitmen ve öğrencileri bir çatı altında toplayacak bir etkinlik.

Toplam sekiz gün sürecek festival haftası, koreografik platformlar, temsiller, usta sınıfları, atölyeler, söyleşiler, seminerler, paneller, çalıştaylar, video gösterimleri ile renklenecek.


14 yıl önce