|

Kocaeli'de "ByLock" operasyonu haberi: 56 kişi gözaltına alındı

Kocaeli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 56 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak
17:16 - 9/12/2016 Cuma
Güncelleme: 17:57 - 9/12/2016 Cuma

Kocaeli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 56 kişi gözaltına alındı.



Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması "ByLock"u kullananlar arasında kırmızı listede oldukları iddia edilen farklı meslek gruplarından 75 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.



Kocaeli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda 56 şüpheli gözaltına alındı.



Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.,



FETÖ yurtlarına yönelik operasyon


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) öğrenci yurtlarına yönelik soruşturması kapsamında Ankara merkezli 20 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüpheli sayısı 66'ya yükseldi



Alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekiplerinin, FETÖ ile bağlantısı bulunan öğrenci yurtlarının yöneticileri, çalışanları ve bu yurtların bağlı bulunduğu şirketlerin yönetim kadrosu ve kurucu temsilcilerine yönelik dün başlattığı operasyonda gözaltı sayısı arttı.



Ekiplerin 20 ilde sürdürdükleri operasyonda hakkında yakalama kararı bulunan 45'i kadın 136 şüpheliden gözaltına alınanların sayısı 66 oldu. Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin işlemlerine başlandığı öğrenildi.



Yapılan soruşturmalar sonucunda şüphelilerden 70'inin telefonunda FETÖ mensuplarının kullandığı ByLock programının yüklü olduğu belirlenmişti. Hakkında gözaltı kararı alınanların 30'unun şirket yöneticisi, 28'inin kurum temsilcisi ve 56'sının ise müdür pozisyonunda bulunduğu belirtilmişti.



Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerin, 667 sayılı KHK ile FETÖ/PDY aidiyeti, iltisakı ve irtibatı belirlendiği, kapatılan Ankara'daki 29 özel öğrenci yurdunun kurucuları, yöneticileri ve bağlı bulundukları şirketlerin ortakları oldukları öğrenildi.



Polisin operasyon düzenlediği şirketler arasında Başkent Eğitim Yayın ve Ticaret AŞ, Başak Grup Eğitim Ltd. Şti, Eksen AŞ. ve Sena Ltd. Şti de bulunduğu belirtilirken, FETÖ'nün yurtları arasında ise İffet Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu, İhtiyat Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu ve Temkin Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdunun da yer aldığı kaydedilmişti.



6 eski asker FETÖ'den gözaltına alındı


Afyonkarahisar'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında yapılan operasyonda daha önce açığa alınan eski 6 asker gözaltına alındı.


Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, önceki aylarda İçişleri Bakanlığı'nca açığa alınan ve aralarında yüzbaşı, üsteğmen, teğmen ve astsubayların olduğu eski 9 asker hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı belirtildi. Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltı kararı üzerine önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonlar yapıldığı ve operasyonlarda 6 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi. Gözaltına alınan şahısların bazılarının cep telefonlarında FETÖ örgütü tarafından kullanıldığı öne sürülen örgütün şifreli haberleşme programı Bylock olduğu öne sürüldü.


Şahısların emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenilirken, haklarında gözaltı kararı bulunan 3 kişinin ise arandığı bildirildi.


#Kocaeli
#FETÖ
#Bylock
#terör operasyonu
8 yıl önce