|

Kış lastiği zorunluluğu uygulaması başladı! Uymayanlar ne kadar ceza ödeyecek?

Ticari araçlar için kış lastiği kullanım zorunluluğu başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın düzenlemeleri kapsamında, 1 Aralık-1 Nisan döneminde, tüm ticari araçlar için kış lastiği kullanma zorunluluğu bulunuyor. Peki, kış lastiği uygulamasına uymayanlar ne kadar ceza ödeyecek? Kış lastiği cezası kaç TL? İşte detaylar...

Tuğba Güner
10:32 - 1/12/2023 Cuma
Güncelleme: 10:43 - 26/02/2024 Pazartesi
Yeni Şafak
Kış lastiği
Kış lastiği

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan, özel araçlarda ise can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için gereken kış lastiği uygulaması öne çekildi.

KIŞ LASTİĞİ TAKMAMANIN CEZASI NE KADAR?

Zorunlu olduğu halde araçlarına kış lastiği taktırmayan işletmelere 2023 yılı için 2 bin 568 lira ceza uygulanacak.

Kış lastiği taktırmama cezası, Hazine ve Maliye Bakanlığınca açıklanacak yeniden değerleme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2024 itibarıyla güncellenecek.

ZORUNLU KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASININ TARİHİ DEĞİŞTİ

İstanbul Valiliği, meteorolojik veriler çerçevesinde, ticari araçlarda kış lastiği kullanma zorunluluğu bu yıl için 25 Kasım tarihine çekildiğini bildirdi.

KIŞ LASTİĞİ TAKMA ZORUNLULUĞU NE ZAMAN BİTECEK?

Kış lastiği takma zorunluluğu uygulaması, 1 Nisan 2024 tarihinde ise sona erecek.

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Vali Davut Gül, İstanbul'da 26 Kasım Pazar günü kar yağışı beklendiklerini belirterek toplantıda kurumlar arası işbirliğine önem verdiklerini aktardı:

"Kaymakamlar, il koordinasyon kurulları ile tedbirleri sağlayacak. Hepinize vereceğiniz katkılar için teşekkür ediyorum. İnşallah İstanbul'umuzda kar sürecini yüz akıyla atlatacağız."



#kış lastiği
#zorunlu kış lastiği
#kış lastiği uygulaması
9 ay önce