Uzmanlar, turşu suyunun özellikle sindirim sistemi üzerindeki olumlu etkilerinin altını çiziyor.
Probiyotikler açısından zengin olan turşu suyu, adeta vücudunuzu baştan düzenleyecek kadar etkili bir besin.
Ayrıca, sporcuların antrenman sonrası kas kramplarını önlemek için tercih ettiği bu içecek, elektrolit seviyelerini dengeleyerek hızlı bir toparlanma sağlıyor.
Peki turşu suyu içmenin vücuda başka ne gibi faydaları var? Dr Sruthi M, yapılan bazı çalışmaların sonuçlarını paylaştı. İşte o ayrıntılar…
Sporcuların antrenman sonrası kas kramplarını önlemek için tercih ettiği bu içecek, elektrolit seviyelerini dengeleyerek hızlı bir toparlanma sağlıyor.
Her ne kadar su içmek vazgeçilmez bir sıvı ihtiyacı karşılama yöntemi olsa da, buna ek olarak turşu suyu da hem fermente bir gıdanın faydalarını almayı hem de vücudunuzda ihtiyaç duyulan elektrolit dengesini kurmayı da sağlayabilir.
Turşu suyu, bağışıklık sistemi işlevini güçlendirdiği bilinen bol miktarda antioksidan ve C ve E vitaminleri içerir.
Bu sayede birçok hastalığa karşı adeta vücudunuzu koruyucu bir kalkan tabakası geliştirmenize de fırsat tanır.
Bioscience, Biotechnology and Biochemistry tarafından yapılan bir araştırma, turşu suyunun ana maddesi olan sirkeyi her gün tüketmenin sağlıklı kilo kaybına katkıda bulunabileceğini öne sürüyor.
Diyabet Araştırmaları Dergisi'nde yayınlanan araştırma, yemekten önce küçük bir porsiyon turşu suyu içmenin, özellikle tip 2 diyabet hastaları için, yemekten sonra kişinin kan şekeri seviyelerini kontrol altında tutmasına yardımcı olabileceğini ortaya çıkardı.
Kimyasal ilaçlar yerine doğal bir çözüm sunar, bu da yan etkilerden kaçınmayı sağlar.
Düzenli tüketimi, mide yanması gibi kronik sorunların yönetiminde yardımcı olabilir.
İçerdiği probiyotikler ve enzimler sayesinde sindirimi kolaylaştırır, bu da sindirim sorunlarının azalmasına katkı sağlar.
Turşu suyu, antiinflamatuar özellikleriyle mide duvarındaki iltihapları azaltır ve mide mukozasını korur.
Üstelik tüm vücutta iltihaplanmaya karşı doğal bir koruyucu etki sunar.