|

Huzurevinde bakıcı dayağı

İngiltere'de özel bir huzurevine yerleştirdiği 80 yaşındaki Alzheimer hastası annesinin kollarında yaralar gören Jane Worroll, odaya çalar saat görünümlü bir gizli kamera yerleştirdi. Worroll, doktorların "ilaçlardandır" dediği yaraların aslında annesine yapılan sözlü taciz ve işkence yüzünden oluştuğunu görünce dehşete düştü.

00:00 - 24/04/2012 Salı
Güncelleme: 23:25 - 23/04/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Huzurevinde bakıcı dayağı
Huzurevinde bakıcı dayağı

İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan Jane Worroll, huzurevine yerleştirdiği annesinin kollarında ve ellerinde yaralar oluşmaya başladığını fark etti. Doktorlar ilaçlar yüzünden yara açıldığını söylese de Worroll bu cevaptan tatmin olmadı ve çalar saat görünümlü bir kamera satın aldı.


İÇİNE SİNMEYİNCE KAMERA YERLEŞTİRDİ

Kamerayı annesi Maria'nın odasına yerleştiren Worroll, 2 gün boyunca çekilen flmde hayatı boyunca unutmayacağı trajik görüntülerle karşılaştı. 62 odalı özel bir bakım kliniği olan 'Ash Court'ta çekilen filmde, Alzheimer hastası 80 yaşındaki Maria'dan sorumlu hastabakıcıların, yaşlı kadını dövdüğü ve sözle taciz ettiği görülüyor.


İZLEYİNCE DEHŞETE DÜŞTÜ

Erkek bakıcının annesine defalarca vurduğunu ve küfrettiğini gören Worroll, huzurevi müdürünü arayarak görüntüleri izletti. Hastabakıcının tutuklandığını ifade eden Worroll, 'Annem yemek yemiyor, uyumuyor ve yemek yemeyi reddediyordu. Nedenini çok merak ediyordum. Kamerayı koydum ve bekledim. 2 gün sonra gördüklerimle yıkıldım" diye konuştu.




12 yıl önce