|

Heritage dünyaya açılıyor

Kültürel miras bilincinin artırılması, bu mirasın korunması ve geliştirilmesini hedefleyen kültür mirası fuar ve konferansı Heritage İstanbul, bu yıl 15-17 Mayıs arasında 8. kez gerçekleşecek.

Halime Kirazlı
04:00 - 10/01/2024 Çarşamba
Güncelleme: 23:44 - 9/01/2024 Salı
Yeni Şafak
Osman Murat Akan
Osman Murat Akan

TG EXPO tarafından organize edilen koruma, restorasyon, arkeoloji, müzecilik ve kütüphanecilik teknolojileri etkinliği Heritage İstanbul, kültür mirası endüstrisinin “duayen” isimlerini konferans, panel ve atölye çalışmalarında katılımcılarla bir araya getirecek. İtalya’nın ülke pavilyonu olarak ağırlanacağı etkinlikte Almanya, Avusturya, Yunanistan, Belçika, Hollanda, Azerbaycan ve İran başta olmak üzere farklı ülkelerden katılımcılar hazır bulunacak. Yapılan basın buluşmasında, konferansların belli olan konuşmacıları da duyuruldu. Bu isimler arasında UNESCO Kültürel Miras İyi Niyet Elçisi, ICOMOS Ürdün Başkanı, Ürdün Prensesi Dana Firas, İtalyan Heykeltıraş Edoardo Tresoldi ve Cenevre Üniversitesi Hukuk Onursal Profesörü Avukat, Marc-André Renold yer alıyor.

ABU DABİ VE ÖZBEKİSTAN’DA DA YAPILACAK

Heritage projeleri kurucusu Osman Murat Akan, yaptığı konuşmada Heritage İstanbul’un kültür mirasına uluslararası çapta köprü vazifesi gören bir organizasyon olduğunu belirtti. 2025’te iki yeni etkinlikle Heritage’i dünyaya açacaklarını söyleyen Akan, “Heritage markası, Türkiye dışında gerçekleştireceği Heritage Middle East-Abu Dhabi ve Heritage Turquise-Taşkent’te yapılacak iki fuarla global bir marka olma yolunda da emin adımlarla büyümektedir. Bu fuarlarla hedefimiz kültür mirası ekonomisine katkı sağlamak, tarafları bir araya getirerek sektöre katma değer sunmak ve de ülkemizden dünyaya sürdürülebilir teknolojilerin ihracının yapılmasına aracı olmak” diye konuştu.




#Fuar
#Konferans
#kültür
#aktüel
8 ay önce