|

Ertuğrul iki ülkeyi de ağlatacak

Türk ve Japon dostluğunu diğer uluslara da örnek olacak şekilde beyaz perdeye aktaran Ertuğrul filminin çekimleri sürüyor. Filmin yönetmeni Mitsutoshi Tanaka, yıl sonunda gösterime girecek olan filmin her iki ülke halkını da izlerken duygulandıracağını dile getirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:57 - 29/04/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Japon ve Türk dostluğunu simgeleyen ve aynı ortak acıları paylaştığımızı gösteren iki önemli tarihi olay var. Birincisi 1890 yılında Japonya'nın Kashinozaki yakınlarında şiddetli fırtınadan batan Ertuğrul Fırkateyni. İkinci önemli olay ise İran-Irak Savaşı'nın sürdüğü 1985 yılında vatandaşlarını alması için Tahran'a uçak gönderemeyen Japonya'ya yardım elini Türkiye'nin uzatması. Tarihin sayfaları içerisinde yer alan bu iki olayı ele alan Ertuğrul filminin çekimlerine tam gaz devam ediliyor. Filmin yönetmeni Japon sinemasının tanıdık simalarından Mitsutoshi Tanaka, hem Türk halkının hem de Japon halkının izlediklerinde duygulanacakları bir film yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.



EN YÜKSEK BÜTÇELİ FİLM


Türkiye çekimlerine başlayan “Ertuğrul” filminin geniş oyuncu kadrosunda her iki ülkeden Kenan Ece, Seiyou Uchino, Shioli Kutsuna, Alican Yücesoy, Yui Natsukawa, Uğur Polat, Yukiyoshi Ozawa, Mehmet Özgür, Deniz Oral, Tamer Levent, Melis Babadağ, Murat Serezli gibi önemli oyuncular rol alıyor. Bugüne kadar hayata geçirdiği film projelerinden en yüksek bütçelisinin Ertuğrul olduğunu belirten yönetmen Tanaka, Türkiye'de Kasım ayında, Japonya'da da Aralık'ta vizyona gireceklerinin haberini veriyor.



iki lider filmi birlikte izlemeli


İki ülkede filmin gösterimi girmesinin mutluluğunu yaşayan yönetmen Mitsutoshi Tanaka, Kasım 2015'te Türkiye'de düzenlenecek G20 Zirvesi'ne katılacak olan Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın filmi birlikte ilk kez izlemesini arzuluyor.


#Ertuğrul filmi
#Alican Yücesoy
#Yui Natsukawa
#Uğur Polat
#Yukiyoshi Ozawa
#Mehmet Özgür
#Deniz Oral
9 yıl önce