|

Bir neslin 'Uyanış'ı

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde öğretim üyesi Tuncay Sevindik 15 Temmuz gecesi yaşananları gençlere anlatmak için "Uyanış" adlı bir animasyon filmi hazırladı. 12-18 yaş aralığına hitap eden belgesel film, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayram'ında vizyona girecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/11/2016 Salı
Güncelleme: 19:44 - 14/11/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuncay Sevindik ve ekibi 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimini gençlere daha iyi anlatabilmek için harekete geçti. Sevindik ve öğrencileri o gece yaşanan darbe girişimini ve vatan savunması için meydanlara koşan ve şehit olanların hikayesini, 12-18 yaş aralığındaki gençlere yönelik hazırlanan 3D Animasyon filmi Uyanış'ta anlattı. Belgesel niteliğindeki film, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda izleyiciyle buluşacak.







O GECE YAŞANANLARI ANLATIYOR


Animasyon film, FETÖ'nün 1960'lı yıllara uzanan Amerika'daki faaliyetleriyle başlıyor. "Ekibimiz tarihsel süreci geniş bir araştırma yaparak ortaya koydu. Filmde, 15 Temmuz gecesi Vatan Caddesi'nde, Saraçhane'de, Mamak'taki tren garında vagon vagon insanların direnişe gidişini ve o geceye dair pek çok görüntüyü animize ettik. Gençlerin birçoğu FETÖ ile 12-18 yaş aralığında tanıştığı için animasyonu da bu yaş grubuna yönelik hazırladık" diyen Sevindik, çocuk ve gençleri hedef aldıklarını, yapım sürecinde pedagojik açıdan titiz davrandıklarını belirtti. 45 dakika sürecek ve kültür programlarında, Youtube gibi sosyal ağlarda ve vizyonda gösterilecek filmin basın gösterimi ise 21 Kasım'da Yıldız Teknik Üniversitesi Tekno Park'ta gerçekleşecek.







İlhan Varank hocamızı unutmadık


Eğitsel içerikte hazırlanan animasyon filminin tüm okullarda gösterilmesini ve filmin Milli Eğitim Bakanlığı Eğitimde Bilişim Ağı (EBA) uygulaması içerisinde yer almasını hedeflediklerini belirten Sevindik, "Filmde, üniversitemiz hocalarından 15 Temmuz şehidi İlhan Varank hocamıza da yer verdik. O, birlikte görev yaptığım en yakın arkadaşımdı. Ayrıca kahraman askerimiz Ömer Halisdemir ve köprüde şehit edilen Erol Olçok da filmde yer verdiğmiz şehitlerimiz arasında. Gönül isterdi ki tüm şehitlerimize yer verebilelim. Genç nesil, bu filmle vatanı uğruna canını feda eden şehitlerimizi de tanıyacak" şeklinde konuştu.



#Tuncay Sevindik
#15 Temmuz
#Uyanış
8 yıl önce