|

Balkan üniversitelerinin hepsinde Türkoloji bölümü var

Türkiye Maarif Vakfı (TMV), Tiran New York Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi (İÜ) ve Türk Dil Kurumu (TDK) işbirliğinde, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle düzenlenen “2. Uluslararası Balkanlarda Türkçe Öğretimi ve Türkoloji Sempozyumu” başladı.

Rabia Şenol
04:00 - 14/12/2023 Perşembe
Güncelleme: 01:38 - 14/12/2023 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

İÜ rektörlük binası’nda düzenlenen sempozyumun açılışında konuşan TMV Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Türkçe öğretimi için müfredat hazırladıklarını; Avrupa, Balkanlar ve Asya-Pasifik bölgelerinde yoğunlaşan 21 ayrı eğitim merkezinde Türkçe öğretimi yaptıklarını anlattı. Bosna Hersek Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesi Müdürü Osman Lavic, “Son zamanlarda Türkçeye ilgi arttı. Şimdi Balkanlar’da neredeyse her üniversitede Türkoloji bölümü açılmış durumda” şeklinde konuştu.

20 ülkeden akademisyen katıldı

İlki Arnavutluk’ta gerçekleştirilen sempozyuma Hırvatistan, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Romanya, Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Yunanistan, Kırgızistan ve Kazakistan’ın da aralarında bulunduğu 20 ülkeden akademisyen ve araştırmacı katıldı. Sempozyum, cuma günü sona erecek.



#Eğitim
#Balkanlar
#Üniversite
#Türkoloji
9 ay önce