|

28 Şubat mahkumları: Son umudumuz Erdoğan

28 Şubat darbesinin üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen, 600 mahkumun 28 Şubat'ı hala bitmedi... Gerçek Hayat, İslami Hareket Davası’ndan müebbet yatan Kamil Aşkın, İBDA-C Davası’ndan müebbet yatan Cihat Özbolat ve İlhan Doğan'ı cezaevinde ziyaret etti. Hala beraat edemeyen mahkumların tek umudu var...

Yeni Şafak
12:40 - 21/12/2017 Perşembe
Güncelleme: 15:11 - 21/12/2017 Perşembe
Yeni Şafak
28 Şubat mağdurları, Gerçek Hayat'a konuştu.
28 Şubat mağdurları, Gerçek Hayat'a konuştu.

Suçsuz yere, delilsiz, ispatsız İslami davalardan hapiste yatan 600 mahkûmun 28 Şubat’ı hala bitmedi. Emniyet ve yargılama safhasında yer alan isimlerin yüzde 70'i FETÖ’den ihraç edildiği halde, 28 Şubat mahkumlarına yeniden yargılama bile yapılmadı. Gerçek Hayat'tan Sevda Dursun, İslami Hareket Davası’ndan müebbet yatan Kamil Aşkın, İBDA-C Davası’ndan müebbet yatan Cihat Özbolat ve İlhan Doğan, Kandıra F tipi cezaevinde konuştu.

22 yıldır boşuna hapiste...

İdam cezasıyla yargılanan kişi, öldürdüğünü iddia ettikleri adam mahkemede “ben ölmedim” diye beyanat verse de müebbet yemekten kurtulamıyor. Meyhane camlarına taş attı diyerek müebbet yiyen kişiyi esnaf teşhis etmese de, hatta “bu değildi, sarışın ve 16 yaşlarında bir çocuktu” dese bile cezası infaz edilip 22 yıldır hapiste tutulabiliyor. Üzerine suç isnat edilen birinin suçun işlendiği saatte kendi düğününde olması ve bununla ilgili fotoğraflarının, şahitlerinin bulunması bile müebbet yemesine mani değil. Sivas Davası’nda olayların olduğu saatte İstanbul’a yolcu taşıyan bir otobüsün şoförlüğünü yapması, hatta trafik cezası alması bile müebbet yemekten kurtarmıyor Müslüman kimlikli insanları. Zira 28 Şubat döneminde İslamcıları içeri almak için bir suça gerek bile yoktu, isimler tespit edilip, itinayla suç ve delil uyduruldu. Başörtüsü için eyleme gitmenin, Cuma çıkışı Filistin için slogan atmanın cezası yoktu da, bu eylemler için müebbet yatacak delilleri uydurmak çocuk işiydi.

Yeni Şafak ve Gerçek Hayat'tan cezaevine ziyaret

  • Bin yıl sürecek denildi ama 20 yıl bile sürmedi. Fakat suçsuz yere İslami davalardan hapislerde yatan 600 mahkûmun 28 Şubat’ı hala bitmedi. Yeni Şafak ve Gerçek Hayat dergisi olarak bu mahkumların mağduriyetlerini sürekli gündemde tutmaya devam ediyoruz. Kandıra F tipi cezaevine giderek İslami Hareket Davası’ndan müebbet yatan Kamil Aşkın, İBDA-C Davası’ndan müebbet yatan Cihat Özbolat ve İlhan Doğan’la konuştuk. Bir an önce ailelerine kavuşmak isteyen mahkumların tek umudu Recep Tayyip Erdoğan’ın ağzından çıkacak bir kelime. Erdoğan’ın “suçsuz yere 10-15 yıl hapislerde çürüyen vatandaşlarımız var. Şimdi bunların düzeltilme fırsatını yakaladık” demesi içlerine bir umut ışığı doğurmuş doğurmasına da, bu sözlerin doğru düzgün gündem bile olamaması, yanan ışığın aynı hızla sönmesine sebep olmuş.

En büyük tesellim ahiret inancım

11 yıl kaçak hayatı yaşadıktan sonra yakalanan, 13 yıldır da cezaevinde yatan Kamil Aşkın’ı dinlerken, “bu kadar haksızlık yapılarken biz neredeydik” demeden edemiyor insan. 3 çocuk babası Aşkın’ın en çok ağrına giden şey, çocuklarının kendisinden uzakta büyümüş olmaları. Üstelik ikisi kas hastası olan çocuklarının tedavileriyle bizzat ilgilenememek içine dert olmuş. Eşinden büyük bir minnetle söz eden Aşkın,
“Ailecek sırt sırta verip bu imtihanı geçirmeye çalışıyoruz. Her zaman söylerim, en büyük çileyi hanımım çekti. 2 hasta çocukla tek başına uğraşmak kolay değil. Eğer hapisten çıkarsam hanımımın ellerini sıcak sudan soğuk suya değdirmeyi düşünmüyorum. Hak etti bunu. Ona ne kadar dua etsem azdır”
diyor.
#Gerçek Hayat
#28 Şubat
7 yıl önce