|

Zulme zaman aşımı kılıfı

28 Şubat postmodern darbe sonrası namaz kıldığı için TSK’dan atılan Abdulkadir Bozdemir, iki komutanından şikayetçi oldu. 1. Ordu Komutanlığı Askeri Savcılığı, soruşturmaya ‘zaman aşımı’ndan takipsizlik verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:54 - 2/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Cuntacı Akın Öztürk, Bozdemir’i atan kurulda görev yapıyordu.
Cuntacı Akın Öztürk, Bozdemir’i atan kurulda görev yapıyordu.

28 Şubat sürecinde TSK'da hayat tarzları muhafazakar olan birçok isim mobinge maruz bırakılarak TSK'nın dışına itildi. Bu isimlerden bir tanesi olan sivil memur Abdulkadir Bozdemir avukatı aracılığıyla oruç tutmasını ve namaz kılmasını engellemek isteyen komutanları hakkında Anadolu Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.



FETÖ BAĞI ARAŞTIRILSIN


Avukat Burak Uğurlu tarafından savcılığa sunulan dilekçede, Bozdemir'in hayat tarzına müdahale eden iki üst düzey ismin Grup Komutanı emekli Albay Ali İşçi ve Kurmay Albay Kazım Çalışır olduğu belirtildi. Bozdemir, avukatı araçlığıyla bu iki isimden 'İnsanlığa karşı suçlar' ve 'İşkence' suçlarını işledikleri gerekçesiyle şikayetçi olurken, bu isimlerin FETÖ bağlantılarının olup olmadığının araştırılmasını da istedi. Dilekçede, Bozdemir'in Hava Kuvvetleri Komutanlığı Disiplin Kurulu tarafından görevden uzaklaştırıldığı ve bu kurulun içerisinde 15 Temmuz darbe girişimine katılan kilit isimlerden Orgeneral Akın Öztürk'ün de olduğu anlatıldı.



TAKİPSİZLİK VERİLDİ


Savcılık, dosyayı yetkisizlik kararı vererek 1. Ordu Komutanlığı Askeri Savcılığına gönderdi. Savcılık dilekçeyi inceleyerek zaman aşımından dolayı takipsizlik kararı verdi. Savcılık, Bozdemir'in “FETÖ bağlantıları araştırılsın” dediği komutanlarla ilgili herhangi bir inceleme yapmadı.



#28 Şubat
#Postmodern
#TSK
8 yıl önce