|

Yüzlerine tüküreceğiz

İstanbul'da darbecilere açılan ilk davaya şehit aileleri müdahillik talep etti. Şehit Mehmet Ali Kılıç’ın annesi darbecilerden öbür dünyada da hesap soracağını söylerken babası, "Yüzlerine tükürmek istiyoruz" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 01:49 - 29/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde görev yerine gitmedikleri ve halkın direncini kırdıkları iddia edilen 29 polisin yargıladığı davanın 2. duruşması dün yapıldı. İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun karşısında bulunan mahkeme salonunda görülen duruşmaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı korumak üzere Tarabya'daki Huber Köşkü'ne gitmeleri yönündeki talimata uymayan polislerin de aralarında olduğu 24'ü tutuklu, 26 sanık ile avukatları katıldı. Duruşmada sanıklar savunma yaptı.



SULANDIRAMAYACAKLAR


15 Temmuz Derneği Başkanı Abdurrahman Tarık Şebik ile bazı şehit yakınları da Silivri'ye geldi. Şebik, davaya müdahillik talebinde bulunduklarını bildirdi. Davanın “sulandırılmasına” izin vermeyeceklerini, aktaran Şebik, “Cuma günü bunun kararı açıklanacak” dedi.



ÖBÜR DÜNYADA DA SORACAĞIM


15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şehit edilen Mehmet Ali Kılıç'ın annesi Gülzerin Kılıç ise darbecilerden öbür dünyada da hesap soracağını belirterek, “Bugün buraya onların (sanıkların) yüzüne bakmak için geldim. Ölmeden onların gözünün içine bakmak isterim. Yavrum size ne yapmıştı? Tanıyor muydunuz yavrumu? Kurşun sıkarken hiç mi vicdanınız sızlamadı? Öbür dünyada da soracağım hesabını” diye konuştu.





İDAM İSTİYORUZ


Kılıç'ın babası Abdullah Kılıç ise “Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz, onları beslemesin. En kısa zamanda onların idamını istiyoruz. Sanıkları görme imkanımız olmadı. Onları görüp yüzlerine tükürmek istiyoruz” dedi. Şehit Onur Ayanoğlu'nun kardeşi ve 15 Temmuz gazisi Oğuz Ayanoğlu da davanın takipçisi olacaklarını ve sanıkların en ağır cezayı alması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Ayanoğlu, “En çok istediğimiz şey onların idam edilmesi” diye konuştu.



ByLock sorgusu


Tutuklu sanık Şahin Uluöz savunmasında, hakkındaki iddiaları reddettiğini söyledi. Mahkeme Başkanı Fikret Demir, ''Bank


Asya'da hesabın var mıydı?'' diye sorması üzerine sanık Uluöz, ''2008'de Erzurum'da açtığım hesabım vardı. 2015'e


kadar kullandım. Hakkari'de görev yaptığım için hesabımı2015'te kapatabildim'' dedi. Mahkeme Başkanının ''ByLock kullanıcısı mısınız?'' sorusuna sanık Uluöz, “Değilim. Kesinlikle kullanmadım. Nasıl program bilmiyorum. Terör örgütü üyesi değilim” dedi.




#FETÖ
#Darbe girişimi
#ByLock
8 yıl önce