|

Yürüyüş sırası muhaliflerde

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun başlattığı yürüyüş nedeniyle sessizliğe bürünen parti içi muhalefet suskunluğunu bozuyor. Kılıçdaroğlu’nun, HDP ve FETÖ’cülerle kol kola yürümesini eleştiren muhalifler, ara verdikleri değişim talebini yeniden seslendirecek

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/07/2017 Pazar
Güncelleme: 05:46 - 9/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
Yürüyüş sırası muhaliflerde
Yürüyüş sırası muhaliflerde

16 Nisan halk oylaması ile 8. seçimini kaybeden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı muhalifler bayrak açarak olağanüstü kurultay çağrısı yaptı. Kılıçdaroğu ise bu taleplere kulak tıkayıp, muhalifleri partiden kovmakla tehdit etti.

Partideki rahatsızlık sürerken CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun devlete ihanet suçundan tutuklanmasının ardından Kılıçdaroğlu sokağı işaret ederek, 15 Haziran’da Ankara’dan İstanbul’a yürüyüş başlattı. Kılıçdaroğlu, “Biz huzur istiyoruz. Biz mahkemelerde, hapishanelerde gazeteciler istemiyoruz. Eğer bir bedel ödemek gerekiyorsa o bedeli ben öderim. Şimdi İstanbul’a doğru yürümeye başlıyorum” diyerek yürüyüşün startını verdi.

HDP VE FETÖ RAHATSIZLIĞI

Yürüyüşle birlikte Kılıçdaroğlu muhalifleri baskı altına alarak iyice susturdu. Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşü ilk günlerde CHP tabanından destek bulurken, ilerleyen günlerde olayın seyri değişti, Kılıçdaroğlu istediğini elde edemedi. Berberoğlu’na verilen cezayı bahane ederek yollara düşen Kılıçdaroğlu’nun destekçileri arasına FETÖ’cüler ve HDP’liler de katıldı. Kılıçdaroğlu’nun HDP ve FETÖ ile kolkola yürümesi tabanda ve muhalif kesimde rahatsızlığa yol açtı.

YENİDEN DEĞİŞİM TALEBİ

Muhalifler, Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşünü tamamlamasının ardından yarım bıraktıkları olağanüstü kurultay taleplerini dillendirmeye hazırlanıyor. Gerekçe olarak da yürüyüşün ilk başlarda haklı olduğu ancak Kılıçdaroğlu’nun, HDP’liler ve bazı tutuklu FETÖ yakınları ile kol kola yürümesinin eylemi amacından saptırdığı ve yürüyüşe gölge düşürdüğü gösterilecek.

#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Yürüyüş
7 yıl önce