|

Yeni delile gerek yok

Trump dönemiyle birlikte FETÖ elebaşı Gülen’in iadesiyle ilgili ‘yeni gelişmeler’ olmasını beklediklerini söyleyen Adalet Bakanı Bozdağ, “ABD’nin yeni Adalet Bakanı ile en kısa sürede telefonla veya yüz yüze görüşeceğim. Yeni bir delile ihtiyaç yok. Gülen’in tutuklanması gerekiyor” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 04:13 - 15/02/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Meclis'teki AK Parti grubunda gazetecilerin sorularını cevapladı. ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi sürecine ilişkin çalışmaların devam ettiğini söyleyen Bozdağ, ABD'nin yeni Adalet Bakanı ile bu konuda görüşeceğini belirtti. Bozdağ, “ABD'nin yeni Adalet Bakanı ile en kısa sürede telefonla veya yüz yüze görüşerek, Türkiye'nin bu konudaki beklentilerini, FETÖ'nün iadesinin ve diğer FETÖ'cülerin iadesinin Türkiye bakımından ne anlam ifade ettiğini bir kez de yeni bakana birinci ağızdan söyleme imkanımız olacaktır. Biz yeni gelişmelerin olmasını bekliyoruz. Trump'ın göreve başlaması üzerine bazı yeni deliller de gönderdik” dedi.



GEÇİCİ TUTUKLAMA VE İADE ŞART


Yeni dönemde olumlu gelişmelerin olabileceğini ifade eden Bozdağ, “Esasında dosyada bizim açımızdan yeni bir delile ihtiyaç yok. Çünkü aramızda anlaşma gereği terörist Gülen'in geçici tutuklanmasının sağlanıp, Türkiye'ye iadesini gerektirecek yeterlilikte ve nitelikte yeterinden fazla delil var dosyada. Yani bir delil eksikliği sözkonusu değil” diye konuştu. Bozdağ ayrıca, 6 ay önce faaliyete geçen istinaf mahkemelerine ilişkin bazı yasal düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu da kaydetti. Yasa tasarısının önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulacağını dile getiren Bozdağ, “Bunun amacı yeni faaliyete geçen istinaf yargılama usûlünün sağlıklı bir şekilde yürümesini sağlamaktır. Uygulamadaki sorunları çözmektir. Bu döneme yetişirse çıkaracağız, yetişmezse referandumdan sonra çıkacak” diye konuştu.


#Adalet Bakanı
#Bekir Bozdağ
#ABD
#Donald Trump
#FETÖ
8 yıl önce