|

Yardımlar tek elden yönetilecek

15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların yakınlarına yapılacak yardımlar ile mahalle, meydan ve benzeri yerlere şehitlerin isimlerinin verilmesi çalışmalarını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yönetecek. Böylece, her isteyenin istediği yere şehitlerin ismini vermesinin de önüne geçilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:06 - 28/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların yakınlarına yapılacak yardımlar ile mahalle meydan ve benzeri yerlere şehitlerin isimlerinin verilmesi çalışmalarını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yönetecek. Kamu kurum ve kuruluşları ile gönüllü kuruluşlar şehit yakınlarına yapacakları ayni ve nakdi yardımlar ile şehit isimlerinin verilmesi işlemleri bakanlığın koordinasyonunundan geçtikten sonra uygulamaya sokulacak. Her isteyenin istediği yere şehitlerin ismini vermesinin de önüne geçilmiş olacak. FETÖ'cü hainlerin kurşunları ile şehit olan vatandaşların ailelerine yapılacak yardımlar Başbakanlık Genelgesi ile düzenlendi. Genelge ile şehitlerin yakınlarına yardımlar ile mahalle, cadde, meydan, okul, park ve benzeri yerlere şehitlerin isimlerinin verilmesi işlemlerinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının koordinasyonuyla yapılması kararlaştırıldı.



İSİMLERE DÜZENLEME


Genelgeye göre, şehitlerin isimlerinin cadde, meydan, okul ve benzeri yerlere verilmesini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kararlaştıracak. Her isteyen istediği yere şehitlerin ismini veremeyecek.



KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRECEK


Destek amacıyla kamu kurum ve kuruluşları ile gönüllü kuruluşlar tarafından konut, arsa, kooperatif hissesi, devre mülk ve otomobil gibi ayni ve nakdi yardımlar yapılıyordu. Artık bu işleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yürütecek. Koordinasyonu da yürütecek olan bakanlık, şehit yakınlarına yönelik sosyal hizmet ve yardım faaliyeti yürütme, bu alanda ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile gönüllü kuruluşlar arasında iş birliğini sağlayacak.


#15 Temmuz
#Darbe girişimi
8 yıl önce