|

Yaralıları taşımaya personel yetmedi

Aybike Eroğlu
04:00 - 16/07/2024 Salı
Güncelleme: 00:20 - 16/07/2024 Salı
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Sağlık Bakanlığı, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8’inci yıl dönümünde Gizli Kahramanlar Belgeseli hazırladı. Darbeye direnmek için sokaklara inen vatandaşlara müdahale eden hekim, sağlık çalışanları ve ambulans şoförlerinin söz aldığı belgesel, kanlı kalkışmanın dehşetini bir kez daha gün yüzüne çıkardı. Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden İdari Hemşire Seda Küçükoğlu, “Biz olayların merkezinde kalan bir hastaneyiz. Köprüye ve Selimiye Kışlası’na çok yakınız. Uçaklar, tanklar gözümüzün önünden geçti. Biz her uçak sesinde acaba bir yaralı daha mı gelecek diye bahçeye koşarak yaralı beklemeye çalıştık. Ekip kadın doğum uzmanı, anestezi teknisyeni, laborant, kan merkezi sorumlusu herkes acildeydi ve biz savaş cerrahisi yapıyorduk o gece” dedi. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Ortopedi Uzmanı Yusuf Öztürkmen de o gece karşılaştığı manzarayı savaş alanıyla özdeşleştirdi.

Seda Küçükoğlu

EL BİRLİĞİYLE MÜCADELE ETTİK

Yaralıların akın akın hastaneye geldiğini anlatan Başkent Üniversitesi Hastanesi’nden Genel Cerrahi Uzmanı Ümit Özçelik, “O kadar yaralı geliyor ki, hastane personeli yetmiyor. Sedyeleri hasta yakınları taşıyordu. Herkes el birliğiyle bir mücadele içindeydi” diye konuştu.


ŞEHİT SELAM DURUYORDU

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Mehmet Koşargelir ise şu ifadeleri kullandı: “İlk şehidimiz acil servise geldiğinde, acil servisteki sedyelerde zaten yer yoktu. Şehidi direkt arkadaki izole odaya aldık. 17 yaşlarında genç bir şehitti ve selam durur pozisyondaydı. Onun pozisyonu bizi çok etkiledi.”



#15 Temmuz
#Sağlık Bakanlığı
#Darbe Girişimi
1 ay önce