|

Yalçın Topçu: Piramit korurlar ama cumhurbaşkanını indirirler

Birleşmiş Milletler'in uluslararası krizlere karşı gösterdiği tavırlara tepki gösteren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Mısır Piramitlerini korur ama seçilmiş Cumhurbaşkanını bir diktatörle indirir" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
17:26 - 30/09/2017 Cumartesi
Güncelleme: 17:31 - 30/09/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik ve AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, 'Dünya Barışı için Ortak Kültür Mirası' konulu programa katıldı.

Sinema Genel Müdürlüğü Ali Fuat Başgil Salonu’nda gerçekleşen programda açıklamalarda bulunan Topçu, Batı'nın barışı baltalayan insan haklarını hiçe sayan tavırlarını gündeme taşıdı.

Topçu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Birleşmiş Milletler; dünya kültür mirasını, insanlığın ortak kültür varlıklarını UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü) ile korur, kollar. Örneğin bizde Nemrut dağını korur ama dağın eteklerinde yaşayanlara zülüm eden bölücü terör örgütüne kol kanat gerer, besler. Daha çok yakıp yıkıp öldürmesi için 1300 TIR silah gönderir.

Bunlar için esas olan yerin üzerinde yaşayan insan, canlı, doğa değildir... Bunlar için yerin altındaki petrol, doğal gaz, madenler yani kendi derebeyliklerinin devamını, refahını sağlayacak şeyler önemlidir. Onlar için ne kadar “insansızlaşırsa” dünya o kadar iyi. Bunlara hizmet edecek kadar insan kalsın kâfi. Silah satıp etnik mezhep farklılıklarını kaşıyarak birbirini yedirtmek, çok sesi çıkanlara da 60 ihtilali, 12 eylül darbesi, 28 Şubat muhtırası, PKK terör örgütü, yetmedi FETÖ, olmadı Ağaç, Kasa, Kutu ile operasyon çekmek, daha olmadı 15 Temmuzda uşakları ile millete bomba kurşun yağdırmak, bunların başlıca tezgahları."

#Yalçın Topçu
7 yıl önce