|

Yalanları deşifre oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikast girişimine ilişkin iddianamede, aynı saldırıda bulunan sanıkların birbirlerini yalanlayan ve çelişen ifadeleri deşifre oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/12/2016 Cuma
Güncelleme: 23:55 - 1/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimine ilişkin Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamedeki detaylar, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki FETÖ mensuplarının “inkarcı” bir yol izlediklerini gözler önüne serdi. Suikast girişiminin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldığından ve darbeden haberdar olmadıklarını ileri süren, FETÖ bağlantısını ve polislere yönelik silahlı saldırıyı inkar eden sanıkların iddiaları, aksi yönde beyanda bulunan diğer darbeci arkadaşlarının ifadeleri ve delillerle çürütüldü.



ÖNCEDEN BİLİYORLARDI


FETÖ üyesi olmadıklarını iddia eden darbeci askerlerin 3'ünün üzerinde bir dolarlık banknotlar ele geçirilirken, sanıklardan 11'inin birinci veya ikinci derece yakınlarının örgütün şirketleri ya da Bank Asya ile ilişki içinde oldukları tespit edildi. Örgüt üyelerinin, kendilerine bir teröristin “paket”leneceği yönünde bilgi verildiğini savunmasına karşın, operasyonun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı yapıldığı konusunda önceden bilgilendirildikleri ortaya çıktı.



RAPOR ELE VERDİ


Sanıkların yalnızca havaya ateş ettikleri iddialarına rağmen saldırıda 2 polisin şehit olduğu, şehit polis memuru Mehmet Çetin'in vücuduna isabet eden mermilerden birinin sanık Şükrü Seymen'in kullandığı silahtan çıktığının adli tıp raporuyla kanıtlandığı iddianamede yer aldı. İki polisin şehit edilmesinin ardından olay yerinde yapılan incelemede Gökhan Şahin Sönmezateş ve Zekeriya Kuzu'ya ait parmak izlerine rastlandı.


#FETÖ
#Recep Tayyip Erdoğan
8 yıl önce