|

Yalancılar

FETÖ’nün darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast girişimine giden sanıkların yalanları deşifre oldu. Otelde şehit olan polis Nedip Cengiz Eker’in ölüm saatiyle ilgili yanıltıcı ve tutarsız ifadelerini, şehidin getirildiği hastanenin güvenlik kamerası kayıtları yalanladı.

Yeni Şafak
04:00 - 12/03/2017 Pazar
Güncelleme: 02:44 - 12/03/2017 Pazar
Yeni Şafak
Muğla'da 20 Şubat'tan bu yana görülen duruşmada, mahkeme, tutuklu 44 sanığın tamamının tahliye taleplerinin reddine ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
Muğla'da 20 Şubat'tan bu yana görülen duruşmada, mahkeme, tutuklu 44 sanığın tamamının tahliye taleplerinin reddine ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

FETÖ'nün darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimi ve 2 polisin şehit edilmesine ilişkin davada yargılanan sanıklardan bazılarının, şehit polis memuru Nedip Cengiz Eker'in ölüm saatiyle ilgili yanıltıcı ve tutarsız ifadelerini, şehidin getirildiği hastanenin güvenlik kamerası kayıtları yalanladı. Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve 44'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı duruşmada savunma yapan sanıklar, tutarsız ifadelerle kendilerini aklama yoluna gitti.



TUTARSIZ İFADELER


Tutarsız ifadelerden öne çıkanlardan birisi de 15 Temmuz'da darbeci askerleri önlemeye çalışırken şehit olan Marmaris Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Nedip Cengiz Eker'in ölüm saati oldu. Mahkeme heyetinin dinlediği sanıklardan bazıları, Eker'in, kendileri henüz Marmaris'e ulaşmadan şehit düştüğünü iddia etti. Bazı sanıklar, Eker'in ölüm raporunda, şehadet saatinin 00.43 olarak geçtiğini de öne sürdü. Darbe girişimde şehit olan Eker ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koruma polisi Mehmet Çetin'in cenazelerinin getirildiği Özel Ahu Hastanesi Başhekimi Dr. Sahir Ökten, çatışma bölgesine yakın olduklarından 15 Temmuz gecesi bütün yaralıların önce hastanelerine getirildiğini söyledi. Ökten, “Yaralılar ve şehitlerimiz ateşli silahla vurulmuşlardı. Şehitlerimiz hastanemize geldiğinde yaşamlarını yitirmişlerdi” diye konuştu.





GERÇEK KAMERALARDA


Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen “Cumhurbaşkanına Suikast Girişimi Davası” dosyasında yer alan güvenlik kamerası görüntülerinde de polis memuru Nedip Cengiz Eker'in vurulduğu saat 04.22 olarak görülüyor. Hastanenin güvenlik kamerası kayıtlarına göre, şehit polis Eker hastaneye saat 04.41'de getiriliyor. Hastane kayıtlarında Eker'in ölüm saati ise 04.30 olarak yer alıyor.


#FETÖ
#Muğla
7 yıl önce