|

Yalancı damat

15 Temmuz'da Ankara’yı bombalayan F-16’lara talimatları veren Akın Öztürk’ün damadı Hakan Karakuş, telsiz kayıtlarını bile inkar etti. 141. Filo eski komutanı olan ve uçakları kuleden yöneten Karakuş, “Uçakların Ankara’da uçtuğundan haberim yoktu” yalanına sığındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:43 - 7/09/2017 Perşembe
Yeni Şafak
FETÖ'cü Akın Öztürk’ün damadı Hakan Karakuş
FETÖ'cü Akın Öztürk’ün damadı Hakan Karakuş

Kurban Bayramı tatili nedeniyle ara verilen 486 sanıklı Akıncı Üssü Davası’nın duruşmalarına yeniden başlandı. Sincan’daki davanın dünkü duruşmasında, Eski 141. Filo Komutanı ve Akın Öztürk’ün damadı Hakan Karakuş ve eski 143. Filo harekat subayı Ali Karabulut savunma yaptı. 15 Temmuz gecesi Ankara’yı bombalayan F-16 savaş uçaklarına talimatları veren eski yarbay Hakan Karakuş, telsiz kayıtlarını bile inkar etti.

DARBE DEĞİL SAĞLIK TOPLANTISI YAPMIŞ

Uçakları koordine etmediğini iddia eden Karakuş, “Uçakların Ankara üzerinde uçtuğundan, ne yaptığından bile haberim yoktu” yalanına sığındı. Çocuklarını FETÖ’nün kripto okulu Anafartalar Koleji’ne gönderdiği ortaya çıkan Karakuş, hayatının hiçbir döneminde örgüt ile ilgisinin olmadığını iddia etti. 15 Temmuz günü kursiyer teğmenlerle yaptığı darbe toplantısını da inkar eden Karakuş’un uydurduğu senaryo “pes” dedirtti. Kursiyer teğmenlerin iki hafta sonra eğitimini tamamlayacağını, sağlıklarına dikkat etmeleri ve İngilizcelerini geliştirmeleri gerektiğini söyleyeceğini savunan Karakuş, ancak TMH’nin olduğu söylenince konunun değiştiğini öne sürdü.

Akıncı’nın yerini
bilmiyorum
!

Yalan söylemekte sınır tanımayan Ali Karabulut ise, 2 yıl görev yaptığı Akıncı Hava Üssü’nün nerede olduğunu bile bilmediğini söyledi.

Ardından ise “Kalkan uçaklar varmış ama bizden mi kalkıyor, başka yerden mi kalkıyor bilmiyorum, şüpheleniyorum sadece” şeklinde savunma yaptı. Daha önce Öğretmenler Gazinosunda hiç bulunmadığını savunan sanık, görüntülerde eski filo komutanı Mustafa Azimetli’nin odasına sık sık geldiği ve bu odanın bulunduğu koridorun sonundaki Öğretmenler Gazinosu’na da gittiği görüldü.

#FETÖ
#15 Temmuz
#Hakan Karakuş
7 yıl önce