|

Yalan ifadeler başkana takıldı

FETÖ’nün iş dünyası yapılanması davasına Mahkeme Başkanı Öztürk damga vurdu. Güney Afrika, Tanzanya, Mozambik’e iş yapmak için gittiğini söyleyen sanığa Öztürk, “Açlık sınırında yaşayan adamlar bunlar. Çok ilginç bir pazar seçmişsin” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:16 - 28/10/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
FETÖ’nün iş dünyası yapılanması davasına Mahkeme Başkanı Öztürk damga vurdu.
FETÖ’nün iş dünyası yapılanması davasına Mahkeme Başkanı Öztürk damga vurdu.

FETÖ’nün iş dünyasındaki yapılanmasına yönelik İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davaya Mahkeme Başkanı Ali Öztürk’ün savunma yapan sanığa verdiği cevaplar damga vurdu.

İLGİNÇ BİR PAZAR SEÇMİŞSİN!

Duruşmada tutuklu sanıklardan Levent Dursun Akın savunma yaptı. Başkan Öztürk, “Güney Afrika, Tanzanya, Mozambik’e gitmişsin” sözleri üzerine Akın, “İş yapmak için gittim oralara” dedi. Akın, Başkan Öztürk’ün “Açlık sınırında yaşayan adamlar bunlar. Çok ilginç bir pazar seçmişsin” sözlerinin ardından “Pazara girecektik ama kiralar çok yüksekti” diye konuştu. Öztürk’ün birçok derneğe üye olduğunu söylediği Akın, derneklere üyeliğinin bulunmadığını ileri sürdü. Öztürk ise “Buradaki herkes derneklere üye ancak kimse gitmemiş. Ben mi gidiyordum?” dedi.

NEDEN KRİPTO PROGRAM KULLANDIN?

Çapraz sorguda telefon tapelerini okuyan Mahkeme Başkanı Öztürk’ün, “’Sende Facetime var mı, Coco var mı?’ demişssin. Sen iş adamısın. Niye kripto haberleşme aracını kullanma ihtiyacına girdin?” sorusu üzerine Akın, “Modern çalışıyoruz. Yurt dışına çıktığımızda bu programları kullanıyorduk” cevabını verdi. 

#FETÖ
#Afrika
7 yıl önce