|

VIP uçak tahsis edilmiş!

TSK'dan ihraç edilen ve halen tutuklu bulunan eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'a FETÖ'nün darbe gecesinde VIP uçak tahsis ettiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 19:56 - 1/11/2016 Salı
Yeni Şafak

15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'a tahsis edilen “VIP uçağa” dikkat çekildi.



MÜDAHALE ETMEDİ


FETÖ ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle TSK'dan ihraç edilen ve halen tutuklu bulunan Demirarslan'ın darbe teşebbüsünü öğrendikten sonra Çiğli 2. Jet Ana Üs Komutanlığına geldiği, başarısızlıkla sonuçlanan bu girişimin ardından pozisyon değiştirdiği ve kendini “darbe karşıtıymış” gibi gösterdiği bilgisine yer verildi. Soruşturma dosyasında mağdur olan Korgeneral Ata Kalkan, Tümamiral Hasan Nihat Doğan ile Tümamiral Aydın Şirin'in derdest edildiğini eski Çiğli 2. Jet Ana Jet Üs Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Ramazan Elmas'tan öğrenen Demirarslan'ın bu duruma müdahale etmediğinin iddianamede, darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanacağını anladığı andan itibaren Eskişehir 1. Ana Jet Üs Komutanlığı'na giderek darbeyi engellemek için müdahil olduğu vurgusu yapıldı. İddianamede, Demirarslan'ın İzmir'de darbe girişiminin merkezi olan, Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda olan biteni gördüğü halde, duruma müdahale etmediği belirtildi.



RAHATÇA DOLAŞTI


İddianamede, olay gecesi Çiğli 2. Jet Ana Üs Komutanlığında görevli pilotlar Enis Levent ile Mehmet Ali Bardakçı'nın kullandığı uçakla Eskişehir'e giden Demirarslan'la ilgili olarak, “Adı geçen komutan, rehin alınmamıştır, serbestçe Kaklıç üssüne geçerek VIP uçak beklemiştir. Darbe girişiminin merkezlerinden ve lojistik üssü olan Çiğli üssüne hakim olan güçler tarafından onay verilmeden, bu konumda rahatça bulunması ve kendisine uçak tahsis edilmesi mümkün değildir” denildi.


#TSK
#Hava Kuvvetleri
8 yıl önce