|

Verilen sözlerin takipçisi olacağız

Aslıhan Altay Karataş
00:00 - 12/08/2011 Cuma
Güncelleme: 00:09 - 12/08/2011 Cuma
Yeni Şafak
Verilen sözlerin takipçisi olacağız
Verilen sözlerin takipçisi olacağız

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüşmesinin ardından Hama'daki tanklar ve ağır silahlar geri çekildi. Ancak tankların tekrar Hama'ya girdiğine ilişkin çelişkili haberler kafaları karıştırdı.

Pakistan Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar ile bakanlıkta düzenlediği ortak basın toplantısında soruları yanıtlayan Davutoğlu, önceki gece Şam Büyükelçisi Ömer Önhon'ı aradığını belirterek, bu konuda kendilerine bir bilgi ulaşmadığını söyledi. Yaptıkları araştırma sonucunda sözkonusu haberlerin görgü tanıklarına dayalı olduğunu anladıklarını söyleyen Davutoğlu, "Önemli olan bu şehirlerin uluslararası basına açık olması, bu haberlerin doğruluk derecesi artırılabilir. Bütün gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bize bu anlamda verilen sözlerin ne kadar yerine getirildiğini de takip etmeye devam edeceğiz. Böyle bir delil şu ana kadar bize ulaşmadı" diye konuştu.

SİVİL KAYIPLAR ENGELLENMELİ

Suriye'nin Türkiye sınırı yakınındaki bazı yerleşim bölgelerinde operasyon başlattığı iddialarının sorulması üzerine "Sınır yakınında herhangi bir operasyon haberi bize intikal etmiş değil" yanıtını veren Davutoğlu, tansiyonun bu kadar yükseldiği şartlarda hemen bir durgunluk beklemenin zor olduğunu vurguladı. "Bizim beklentimiz, can kayıplarını, sivil kayıplarını hemen engelleyecek şekilde tedbirlerin alınması" diyen Bakan, uluslararası basının bölgeyi takip edebilmesiyle çok daha doğru bilgilere ulaşılabileceğini ifade etti.


Pakistan'ın yeni Butto'su

Pakistan'ın 34 yaşındaki ilk kadın Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar, basının ilgi odağı oldu. "Yeni Butto" olarak nitelenen konuk Bakan Khar, Türkiye'nin bölgesinde her zaman barış ve istikrarın temelini oluşturduğunu dile getirdi. Hina Rabbani Khar, ilk kadın başbakan ile meclis başkanının kendi partisinden çıktığını hatırlatarak, kadınların gerçekleri daha çok dikkate aldığını ve ayaklarının yere daha sağlam bastığını belirtti.



13 yıl önce