|

Vatandaşlar etten duvar ördü

15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu İstanbul Emniyeti’nde incelemelerde bulunarak, darbenin seyrini değiştiren müdürleri dinledi. İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, “Arkadaşlarımız vatan savunması yaptılar. İstanbul Emniyeti ellerine geçseydi, şevkimiz kırılırdı. Vatandaşlarımız etten duvar ördü, fırsat vermedik” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/12/2016 Pazar
Güncelleme: 02:27 - 11/12/2016 Pazar
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek başkanlığında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde incelemelerde bulundu. Komisyon, İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sinan Kökten, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Necmettin Öztürk ve polis memuru Bilgin Yıldırım'ın açıklamalarını dinledi. Heyet çatışmaların yoğun yaşandığı, Büyükşehir Belediyesi, Çengelköy Polis Merkez Amirliği, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde incelemelerde bulundu.



'VATAN ÇOK ÖNEMLİ VATANA DÖNÜN'


İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan ,“Biz birisine randevu vereceğimiz zaman “Vatan'a gelin" deriz. Köprüye gittiğimde, şube müdürü bir arkadaşım, “Biz de gelelim" deyince aklıma 'Vatan' geldi. Hemen, “Vatan çok önemli, Vatan'a dönün" dedim. Arkadaşlarımız da gelerek vatan savunması yaptılar. O gece iki önemli nokta var. Bir tanesi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün ele geçmesi bizim tüm şevkimizi kırardı. İkincisi de konuşan o askerin Vatan'ı ele geçirince Muhabere odasına girerek emniyet telsizlerinden muhabereye girmesi. Bu ikisinin gerçekleşmesi bizi çok üzerdi" ifadelerini kullandı.



'TANKTAN ÇIKAN HAİN BİZİ ÇOK ÜZDÜ'


Çalışkan: “Tankın içinden çıkarılan Emniyet Müdürü rütbesindeki bir hain dışında çok şükür üzen bir şey olmadı. Onu fark ettiğimde o kişinin bizden olmadığını ilettik arkadaşlara. Bir diğer konu helikopterle inmeye çalıştılar. Arkadaşlarım ellerindeki tüm silahlarla cevap verdiler. O manada vatan bizim için çok önemliydi. Vatandaşla beraber değil içine, yanına yaklaştırmadılar. Vatandaş etten duvar ördü fırsat verilmedi" dedi. TBMM Darbe Araştırma Komisyon Başkanı Reşat Petek: “Şunu görüyoruz ki, Türk milletinin şerefli evlatları, kahraman polislerimiz ve kahraman askerlerimiz, o gece üzerlerine düşen görevi kahramanca yerine getirdi" diye konuştu.







20 gün çatıda bekledim


Darbenin seyrini değiştiren isimlerden İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Sinan Kökten de, “Boğazda bir vapura el koyduk, ticari taksiyle Beşiktaş'tan Vatan'a geldik" dedi. İl Emniyet Müdür Yardımcısı Necmettin Öztürk ise, il emniyet müdürünün, “Öleceksiniz, öldüreceksiniz ama Vatan'ı teslim etmeyeceksiniz" talimatı verdiğini söyledi. Gecenin tanıklarından Organize Şube'de görevli polis memuru Bilgin Yıldırım da, "Tanklardan birinin üzerinde uçaksavar vardı. O uçaksavar çalışmasın diye, silahımı belime koydum. 5-6 gün uçaksavarın başında kaldım. 20 gün çatıda bu silahın başında bekledim" dedi.



#Darbe Girişimi
#Mustafa Çalışkan
#FETÖ
8 yıl önce