|

Vatandaş hizmet almak için oy verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kayyum atanan belediyelerle ilgili muhalefetin yaptığı eleştirilere cevap verdi: “Orada vatandaş onlara hizmet etsin diye oy verdi. Teröristleri desteklesinler diye değil. Haklı olarak bu kişileri görevden aldık.”

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 21:26 - 6/11/2016 Pazar
Yeni Şafak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki idam tartışmaları başta olmak üzere başkanlık sistemi ve belediyelere atanan kayyumlar gibi gündemdeki önemli konuları Yeni Şafak'a değerlendirdi. İdam konusunda önümüzdeki günlerde bir taslağın hazırlanacağını söyleyen Bakan Özhaseki "MHP'nin düşünceleri de gündeme gelecektir. Bu işin bir ortalaması bulunacaktır. İdamın gelmesini herkes arzu eder. Çünkü eğer birini öldürmüşseniz veya çok büyük bir suç işlemişseniz doğrusu bunun cezasını çekmeniz gerekir o da idamsa o da gerçekleşmesi gerekir" dedi.



AB ÖNCE KENDİNE BAKSIN


İdam cezasının Avrupa Birliği (AB) sürecine zarar vereceğiyle ilgili görüşlere cevap veren Özhaseki, "Hiçbir kriteri tutmayan ülkeleri AB'ye dahil ediyorlar. Her konuda onlardan üstün olan Türkiye'yi almamak için ise türlü bahaneler uyduruyorlar. Sonra da en ufacık bir durumda bizim kriterlerimize ters diyorlar. Bu işlere karnımız tok. Onlar kendi başlarının dertlerine düştüler. Yakında dağılacaklar ve bu dağılmayı nasıl önleyeceklerini düşünmeleri gerekiyor. Bizim onlara ihtiyacımız yok. Bu süreç AB zarar verir söylemi bir kulağımızdan giriyor diğerinden çıkıyor" diye konuştu.



MAĞDUR EDEBİYATI YAPMASINLAR


Belediyelere kayyum atanmasıyla ilgili eleştirilerde bulunan CHP ve HDP'ye cevap veren Bakan Özhaseki şöyle konuştu: "Gemi kaptanı bir bilet aldı diye yolcunun gemiyi delmesine izin vermez. Gemiye binmek için bilet almak şart. Bilet almak gemiyi delme hakkını size vermez. Bütün yolcuları denizde batırma hakkını vermez. Orada vatandaş onlara oy verdiyse hizmet etsin diye verdi. Yolumuz ile uğraşsın, yeşil alanlar oluştursun, alt yapı ve üst yapı ile uğraşsın diye oy verdi. Teröristleri desteklesin diye oy vermediler. O yüzden haklı olarak bu kişileri görevden aldık. Şimdi ne yazık ki fırsat peşinde koşan bir muhalefetimiz var. Bir taraftan bunlara sahip çıkıyorlar. Bir taraftan FETÖ ile ilgili Türkiye'nin verdiği mücadelede mağdur edebiyatına sarılıyorlar. FETÖ'den atılanlarla ilgili titiz bir çalışma yürütüyoruz Hiçbir masuma zarar gelmesin diye çırpınıyoruz. Hiç kimsenin mağdur edebiyatı yapmasına gerek yok."





Cumhurbaşkanı sistemi olabilir


Yeni anayasa ve başkanlık çalışmaları hakkında da bilgi veren Özhaseki şunları kaydetti: “Artık yıllardır üzerinde konuştuğumuz Anayasa işi son noktaya geldi. Biz kendi anayasamızı hazırlıyoruz. İçinde bir bölümde başkanlık sistemi olacak. Yani hazırlığımız başkanlık sistemi üzerine değil Anayasa değişikliği üzerine. İçerisinde bir bölümde de başkanlık sistemi olacak. Adına takılmıyoruz, Cumhurbaşkanı sistemi olarak da belirlenebilir. Ve o yeni anayasa önce meclisin sonra milletin önüne geelcek. Millet kabul ederse yolumuza devam edeceğiz.”



MİLLETE GÜVENİYORUZ


Muhalefetin anayasa konusundaki tutumunu eleştiren Özhaseki, “Şimdiye kadar millete güvendik. Muhalefetin teklifleri varsa getirsinler milletin önüne koysunlar. Millet hangi anayasayı beğeniyorsa onu seçsin. Yüzde 50'inin üzerinde millet evet demezse zaten bizim yapacağımız bir şey olamaz. Demek ki herkes halinden memnun anayasa değişikliği istemiyor deriz ama biz millete güveniyoruz. 40 yıldır konuştuğumuz bu anayasanın değişmesi konusunda hem fikirse üzerimize düşeni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.



  1. Yeşil alanlar ranta açılmayacak
  2. Şehir içindeki kışlaların şehir dışına taşınması ile ilgili de konuşan Özhaseki şunları kaydetti: “Kışlaların şehir dışına taşınması konusunda bir çalışma yapıyoruz. Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Çevre Bakanlığı ortak çalışma yürütüyor. Bütün şehirlerdeki askeri alanlar inceleniyor; şu an buralar ne olarak kullanılıyor, nerelere taşınabilir, boşalan yerler ne olur, vatandaş ne istiyor, bunu inceliyoruz. Milli Savunma Bakanlığı bu kışlaların güvenlikli olarak nereye taşınabileceğini araştırıyor. Önümüzdeki günlerde çalışmalar birleştirilecek. Şehir içinde kalan özellikle ağaçlık yerler yeşil alan olarak açılacak. Asla ranta açılmayacak. Alışveriş merkezleri olmayacak. Ancak istisnası olabilir mi? Bunu korkarak söylüyorum. Çünkü başka yerlere götürüyorlar bu sözleri. Şehir dışlarında kalmış bozkır içinde tek bir ağaç bile olmayan yerler var. Oralar yeşil alan olarak zaten kullanılmaz. İlle de yeşil alan yapalım demek de doğru değil. Yine ranta açılmayacak ama rezerv alanı olarak tutulacak, kentsel dönüşümde kullanabileceğiz. Bunlar kamu yararı olan yerler asla şahıs menfaati değil.”
#Çevre ve Şehircilik Bakanı
#Mehmet Özhaseki
#Kayyum
#Yeni anayasa
#FETÖ
#İdam cezası
8 yıl önce