|

Valiliği basanlara müebbet istendi

15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Valiliği’ne baskın yapan darbeci askerlerle ilgili soruşturma tamamlandı. Savcılık 90 darbeci asker hakkında 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası istedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 01:27 - 15/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak

15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Valiliği'ni basan darbeci askerlere yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma tamamlandı. 12'si tutuklu 90 şüpheli hakkında Cumhuriyet Savcısı Gökhan Yolasığmaz tarafından hazırlanan iddianamede İstanbul Valiliği'ne darbe gecesi baskın yapan askerlerin eylemleri ele alındı. Şüpheliler hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet, artı 15 yıla kadar hapis talep edildi.



GÖRÜNTÜLER İDDİANAMEDE


FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, İstanbul Valiliği'ni işgali eden ve güvenlik kameraları tarafından görüntülenen askerlerin bu kayıtları iddianamede de yer aldı. Fatih'teki İstanbul Valiliği çevresindeki ve içindeki güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntülerde, Cağaloğlu Yokuşu'ndan gelen askeri araçların, Ankara ile Hükümet Konağı caddelerinin kesiştiği noktada durduğu tespit edildi.



VATANDAŞLARDAN PROTESTO


Görüntülerde araçlardan inen silahlı askerlerin daha sonra yavaş bir şekilde, valiliğin Hükümet Konağı Caddesi'ndeki güvenlik kapısından bahçeye girmesi, daha sonra Kabul Salonu'nun kapısından içeri girmesi ve buraya açılan odaları dolaşması yer alıyor. Askerler bina içinde dolaşırken dışarıda bekleyen bir grup asker ile polisin konuşma yaptığı görüntülerde tespit edilirken, bir süre sonra bir grup vatandaşın, valilik önüne doğru yürüdüğü görülüyor. Binanın etrafında protestoya başlayan vatandaşların askerler tarafından valilik çevresinden uzaklaştırılması da iddianamede yer aldı. Kabul salonunda ellerinde silahlarla bekleyen iki askerin, kapının dışarıdan ittirilmesi üzerine geri çekilmesi ve içeri giren polislerin, bu iki askeri de valilik binasından dışarı çıkarmaları da iddianamede yer alan bilgiler arasında.



3. İDDİANAME OLDU


İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmail Uçar tarafından onaylanan iddianame İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne düştü. Bu iddianame İstanbul'daki darbeci askere yönelik hazırlanan 3. iddianame oldu.


#15 Temmuz
#FETÖ
#İsmail Uçar
8 yıl önce