|

Uzattıkça uzatıyor

Ankara'daki FETÖ çatı davasında tutuklu Hidayet Karaca, adaletten kaçıyor. Daha önce "İddianame gelmedi" diye süre isteyen Karaca, dün de “Hastayım, avukatımla görüşmedim” bahanesiyle savunma yapmadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/01/2017 Salı
Güncelleme: 01:16 - 10/01/2017 Salı
Yeni Şafak

Terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen'in de yer aldığı 73 sanıklı Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) çatı davasında, tutuklu sanık Hidayet Karaca, rahatsızlığını gerekçe göstererek savunma vermedi. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, İstanbul'da tutuklu bulunan sanık Hidayet Karaca telekonferans sistemiyle bağlandı. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Selfet Giray, savunma için Hidayet Karaca'ya söz verdi.



AVUKAT BAHANESİ


Rahatsızlığı nedeniyle iğne yaptırdığını ve savunma için yeterince hazırlanamadığını belirten Karaca, “Hastayım, istediğim evrakların tümü ulaşmadı hem de avukatımla sadece 55 dakika görüşebildim, savunma yapabilecek durumum yok” dedi. Başkan Giray ise “İddianame ile istenen diğer evraklar size tebliğ edildi. Savunma yapmayacaksanız, susma hakkınızı da kullanabilirsiniz” dedi.



YİNE SÜRE İSTEDİ


Karaca, “İzin verin, bir sonraki duruşmada savunma yapayım” dedi. Başkan Giray da “Sağlık sorunlarınız varsa duruşmaya katılmayabilirsiniz” diyerek, Karaca'nın duruşmaya katılmamasına izin verdi. Bu sırada bazı müştekiler, “Adaletten kaçıyor” diyerek tepki gösterdi.


#Hidayet Karaca
#FETÖ
8 yıl önce