|

UNO ile dünyaya açılıyor

UNO markasının mimarı Gençer, dördüncü un fabrikasını Tekirdağ'da Tarım Bakanı'nın katılımıyla hizmete açtı. Gençer, yeni fabrikayla dünyanın en büyük un ihracatçısı olduklarını açıkladı

Şükrullah Dolu
00:00 - 10/07/2009 Cuma
Güncelleme: 23:17 - 9/07/2009 Perşembe
Yeni Şafak
UNO ile dünyaya açılıyor
UNO ile dünyaya açılıyor

'Una değer katma' misyonuyla 1972'den beri un sanayiine yatırım yapan Doruk Şirketler Grubu, dördüncü un fabrikasını Tekirdağ'da Tarım Bakanı Mehdi Eker'in katılımıyla hizmete açtı. 4 fabrikada yılda 450 bin ton buğday işlendiği bilgisini veren Doruk Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hasip Gençer, 13 milyon dolara kurulan yeni fabrikayla birlikte dünyanın en büyük un ihracatçısı olduklarını açıkladı. Yılda 1 milyon 300 bin ton olan Türkiye un ihracatının yaklaşık yüzde 20'sini tek başlarına yaptıklarını vurgulayan Gençer, 37 yıllık bir tecrübeyle Türk ununu dünyanın tüm coğrafyalarına taşıdıklarını söyledi. UNO markasıyla unlu mamüller alanında da yenilikçi ürünler ürettiklerini hatırlatan Hasip Gençer, una besin değerlerini geri kazandırmak için TÜBİTAK'la birlikte 'Zengin Un, Zengin ekmek' projesini geliştirdiklerini vurgulayarak şöyle devam etti:

KUMŞUFIRIN'DAKİ BÜYÜME

“Son yıllarda beyaz ekmek yeme moda oldu. Beyaz ekmek, kepeği alınmış undan yapılıyor. Böylelikle buğdayın asıl besin öğeleri ekmekte kullanılmıyor. Biz, illa beyaz ekmek yemek istiyorum diyenlere yönelik olarak TÜBİTAK'la birlikte bir proje yaptık. Kepekle atılan vitamin ve mineralleri ekmeğe geri kazandırdık. İlave bir maliyet olmasına rağmen sosyal sorumluluk olarak diğer unlarla aynı fiyatla pazara veriyoruz” Türk gıda devi Ülker Bisküvi A.Ş.'nin yüzde 10 iştiraki olan Fresh Cake Gıda A.Ş. ile geçen yıl UNO'da yüzde 50 oranında stratejik ortaklık kuran Hasip Gençer, paketli unlu mamüller konusundaki yatırımların da sürdüğünü anlattı. Hasip Gençer, bu kapsamdan olmak üzere şu anda sadece İstanbul'da bulunan ve 19 adet olan Komşufırın'ları yıl sonuna kadar 40'a çıkaracaklarını belirterek, “Türkiye'de toplam 40 bin fırın var. Yeni bir anlayışla kurduğumuz Komşufırın'ları ilk önce İstanbul'da 100 çıkaracağız, ardından da 5 yılda Türkiye genelinde 350 noktaya yayacağız” diye konuştu.



15 yıl önce