|

Ülkenin önüne set oluyorlar

Hakkari’de 8 şehit verdiğimiz hain saldırı hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, “Türkiye’nin gelişiminden rahatsız oluyorlar” dedi. Soylu, peş peşe saldırılar gerçekleştiren PKK’ya bölgede tarihi bir cevap verildiğini kaydetti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/11/2017 Pazar
Güncelleme: 01:37 - 5/11/2017 Pazar
Yeni Şafak
Soylu, peş peşe saldırılar gerçekleştiren PKK’ya bölgede tarihi bir cevap verildiğini kaydetti.
Soylu, peş peşe saldırılar gerçekleştiren PKK’ya bölgede tarihi bir cevap verildiğini kaydetti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’daki temaslarında önce “Ortahisar, Maçka, Arsin, Yomra Muhtarlar Toplantısı”nda konuştu, akşam üzeri de Yol-İş Sendikası tarafından yaptırılan otelin açılışına katıldı. Bakan Soylu, son günlerde yaşanan terör saldırıları üzerinde durdu. Türkiye'nin gelişmesinin, birilerini rahatsız ettiğini vurgulayan Soylu, “Böyle olduğu için Kars’tan, Tiflis’ten Bakü’ye uzanan İpekyolu Projesi’nin en önemli safhalarından birisi başarılmış durumda. Yine uzun zamandan beri memleketimizin gündeminnde olan yerli otomobilin imzası da geçen gün atıldı.” dedi.

Türkiye, eski Türkiye değil

Türkiye’nin tek tek hedeflerine doğru ilerlediğine dikkat çeken Soylu, şunları söyledi: “Türkiye eski Türkiye değil. Bugün ayaklarının üzerinde duran bir Türkiye var. Demokrasisini geliştiriyor. Teknolojik seviyesini, savunma sanayisindeki yerlilik, millilik oranını önemli ölçüde geliştiriyor. Elbette ki bu gelişimimizden rahatsız olanlar var. Sorunlarımızı bir bir çözmemizden rahatsız olanlar var ama biz de yolumuza devam edeceğiz.”

PKK'YA TARİHİ BİR CEVAP VERİLDİ

Önceki gün Şemdinli’de olduğunu hatırlatan Süleyman Soylu, “Orada mücadele eden, göğüs göğüse çarpışan kardeşlerimi dinledim. Her biri kaya gibiydi, her biri aslan parçası. Allah onlardan razı olsun. Sisten ve ağaçlık alandan istifade ederek sızma gerçekleştirmek istemişler ama tarihi bir cevap aldılar. Ülkemizin gücünü net ve açık şekilde gördüler.”

SOYLU'DAN MEŞRUİYET VURGUSU

Ülke içerisindeki gücü sınır ötesindeki kamplara da taşımak gibi bir mecburiyetin bulunduğunu vurgulayan Bakan Soylu, "Bilmenizi istiyorum ki bundan sonraki hedeflerimiz nettir ve buraya ait de bir meşruiyetimiz söz konusudur." ifadelerini kullandı. "Kanaatimce dünya kamuoyu Türkiye'nin terörle mücadelesinin boyutunu tam olarak anlayabilmiş değil" diyen Soylu, sınır ötesinden gelen hiçbir saldırıya müsaade edilmeyeceğini tüm dünyanın bilmesi gerektiğini kaydetti.

TÜSİAD BAŞKANI'NA TEPKİ GÖSTERDİ

Bakan Soylu konuşmasında, OHAL'in kaldırılması yönünde görüş bildiren TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik'e de tepki gösterdi: “Geçen gün TÜSİAD Başkanı OHAL'in kalkması gerektiğini söylüyor. Türkiye'nin önemli sivil toplum örgütlerinden birisinin başkanı. Bir sorun bize bakalım? Türkiye niye OHAL'de ve bu OHAL kime? Soruyor musun? Ama tam FETÖ ile mücadelenin ortasında, birilerinin üfürmesiyle Türkiye'nin OHAL şartlarını ortadan kaldırmasını istiyorsun." Şehitlere Cenab-ı Allah’tan rahmet dileyen Bakan Süleyman Soylu, sözlerini “Allah şefaatleriyle milletimizi buluştursun ve bizi onlara mahcup etmesin” diye bitirdi.

  • Tunceli-Pülümür yolu temizlendi
  • Terör örgütüne uzun zamandır ilk kez böyle bir ders verildiğini kaydeden İçişleri Bakanı Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: “24 saatte 55 terörist etkisiz hale getirildi. Birisi canlı, 8’i etkisiz olmak üzere 9’u Tunceli’de, 11 tanesi de Bestlerdereler dediğimiz mevkide. Biliyorsunuz orada Tunceli Pülümür yolu var, orada epey zamandır ciddi bir temizlik gerçekleştiriyoruz. O yolu böylece biraz daha rahatlaşmış olduk.”

#Süleyman Soylu
#Terör
#PKK
7 yıl önce