|

Ülkenin bölünmez bütünlüğü için

MHP, referandum sürecinde izleyeceği yol haritasını belirlemek için kampa giriyor. Konya’da üç günlük kampa girecek MHP’nin anayasa değişikliği kampanyasında kullanacağı sloganlar başta olmak üzere stratejisi belirlenecek. MHP’nin kampanyasını milli hassasiyetler üzerine oturtması bekleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/02/2017 Salı
Güncelleme: 04:49 - 7/02/2017 Salı
Yeni Şafak
MHP, referandum sürecinde izleyeceği yol haritasını belirlemek için kampa giriyor.
MHP, referandum sürecinde izleyeceği yol haritasını belirlemek için kampa giriyor.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Merkez Disiplin Kurulu (MDK) ve üyeleri, milletvekilleri ile cuma günü Konya'da kampa girecek. 12 Şubat'a kadar sürecek kampta referandum sürecinde izlenecek yol haritası belirlenecek.



YOL HARİTASI ÇİZİLECEK


Kampta, Bahçeli yol haritasını partisinin mensupları ile fikir alışverişinde bulunarak belirleyecek. Anayasa değişiklik sürecinde yaşananlar partililere anlatılacak, MHP'nin bu süreçte siyasi tıkanıklığı giderdiği, önemli bir sorumluluk üstlendiği anlatılacak. 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminin ardından Türkiye'de hiçbir şeyin asla eskisi gibi olmadığı belirtilecek. 15 Temmuz öncesinde de FETÖ'nin partiyi ele geçirme girişimi ayrıntılı olarak anlatılacak.



AKILLARDA SORU KALMASIN


Üç gün sürecek kampta Bahçeli, “evet” kampanyasında milli hassasiyetlerin ön planda tutulmasını isteyecek. Vekillerden sahada il ve ilçe örgütleri ile beraber sistemin ayrıntılarının vatandaşa anlatılması ve partinin neden “evet” dediği hakkında bilgilendirilmesi istenecek. Hiçbir vatandaşın aklında neden “evet” denmesi gerektiği konusunda soru işareti bırakılmaması vurgulanacak.



CHP'LİLERE FIRSAT VERİLMEYECEK


Anayasanın ilk dört maddesinin kesinlikle değişmeyeceği halka anlatılacak. MHP'nin tabanında ciddi bir rahatsızlık olduğunu ileri süren, ülkücülerin de hayır diyeceğini iddia eden ve referandum kampanyasında MHP'lileri ikna etmeye çalışacak olan CHP'lilere karşı dikkatli olunması ve fırsat verilmemesi anlatılacak.



SLOGAN BELİRLENECEK


MHP yönetimi, “evet” kampanyası süresince kullanılacak sloganları da bu kampta belirleyecek. “Bölünmez bütünlüğümüz için evet”, “Devlet, millet, Cumhuriyet için evet”, Vatan, millet, bayrak için evet” referandumda kullanılacak sloganlar arasında, ön plana çıkıyor. Ancak kullanılacak sloganlar kampta yapılacak fikir alışverişi doğrultusunda belirlenecek.




#MHP
#Anayasa referandumu
#FETÖ
#15 Temmuz
8 yıl önce