|

Ücretsiz kurslar hedefine ulaştı

Devlet okullarında açılan takviye kurslarda, 8 milyon öğrenci ders aldı. Öğrenciler branş derslerinin yanısıra spor, müzik, yazarlık gibi eğitimlerle de kişisel yeteneklerini geliştirme imkanı buldu. Ücretsiz kurslar sayesinde zengin fakir ayrımından kaynaklanan haksız rekabet sonlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/06/2017 Pazar
Güncelleme: 07:44 - 4/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
Ücretsiz kurslar hedefine ulaştı
Ücretsiz kurslar hedefine ulaştı

FETÖ’nün yuvalanarak rant kapısına dönüştürdüğü dershanelerin kapatılmasıyla birlikte devlet okullarında açılan ücretsiz kurslar hedefine ulaştı. Öğrenciler tüm devlet okullarında ders saatleri dışında verilen ücretsiz kurslarla takviye dersleri aldı. Ücretsiz kurslar sayesinde zengin-fakir ayrımından kaynaklanan haksız rekabet sonlandı. Diğer yandan dershanelerin yerine açılan kurslar sayesinde FETÖ’nün, TEOG, YGS ve LYS gibi sınavlara kadar sızan “çalıntı soru” kumpası son buldu.

TAKVİYE KURSLARI
REKOR TALEP GÖRDÜ

Bu ay bitecek olan 2016-2017 eğitim öğretim yılında söz konusu destekleme kurslarına öğrencilerden rekor talep ve katılım oldu. İlk ve orta öğretimde okuyan 17 milyonu aşkın öğrenciden 8 milyon 636 bini bu kurslara katıldı. Bu kapsamda öğrenciler bir yandan TEOG, YGS ve LYS gibi sınavlara hazırlandı. Diğer yandan da beden eğitimi ve spor, drama, görsel sanatlar, müzik ve yazarlık gibi eğitimlerle kişisel yeteneklerini geliştirme imkanı buldu. Ders dışı kurslara katılan öğrenci sayısı ise 1 milyon 854 bin 310 oldu.

#FETÖ
#Kurslar
#TEOG
#LYS
7 yıl önce