|

Uçağı düşürüp terfiyi kaptılar

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimine ilişkin soruşturmada, gizli tanık olan bir subay, Suriye sınırında, 2014 yılında Suriye uyruklu bir savaş uçağı ile helikopteri düşüren pilotların örgütten olduğunu itiraf etti. Gizli tanık, "Pilotlar sonradan kurmaylığı kazandı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 21:10 - 20/11/2016 Pazar
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, örgütte 22 yıldır yer alan bir subayın ifadeleri ortaya çıktı. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen subay, “gizli tanık” olarak savcılığa örgüt ve kendisinin örgütün talimatıyla yaptığı eylemlere ilişkin çarpıcı ifadeler verdi. Gizli tanık “Sel” ifadesinde, emekli Orgeneral İbrahim Fırtına'nın bir yıl boyunca korumalığını da yaptığını daha sonra kendi isteğiyle Hava Harp Okuluna tayinin çıktığını kaydetti.



GÜLEN'LE DE GÖRÜŞTÜM


Gizli tanık Sel, kazandığı İstanbul Harp Akademisinde 2 yıl görev yaptığını, akademide görevliyken kendilerine makale sunma ve bu kapsamda yurt dışında çalışma imkanının sunulduğunu ifade ederek, devletin imkanıyla 2014'te ABD'ye gittiğini ve örgüt elebaşısı Fetullah Gülen'i ziyaret ettiğini belirtti. Ziyarete gitmeden önce “abilerden” bilgi aldığını aktaran Sel, “Amerika'ya vardıktan sonra Pensilvanya'ya geçtim. Ziyaret öncesinde Gülen'in odasına girmeden önce nasıl davranmam gerektiği söylemişlerdi ve 'Nereden geldiğin sorulursa Dört Levent'ten geldiğini söyle' demişlerdi. İçeri girdikten sonra Gülen 'Nereden geldiğimi sordu? Ben de Dört Levent dedim. Gülen de 'Allah muvaffak etsin' dedi. Dört Levent'in anlamı askeri akademinin 4. Levent'te olmasından dolayıdır. Kısa süren ziyaretin ardından Pensilvanya'dan ayrıldım” bilgisini verdi. Gizli tanık, ''2006 yılından itibaren İstanbul Hava Harp Akademisinden mezun olan kurmayların büyük çoğunluğunun yüzde 90 oranında cemaatçi olduğunu tahmin ediyorum'' iddiasında bulundu.





KURMAYLIĞI KAZANDILAR


Suriye sınırında Suriye uyruklu bir savaş uçağının 2014 yılının mayıs ayında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından düşürüldüğünü anımsatan gizli tanık Sel, ''Bundan birkaç ay sonra da bir helikopter düşürülmüştü. Uçağı ve helikopteri düşüren pilotlar sonradan kurmaylığı kazandı. İstanbul'da konuştuğum cemaat abisi bunların da cemaatten olduğunu bana söylemişti'' bilgisini verdi. Gizli tanık Sel, örgütte yer alan birinin FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturmada tutuklanan eski YAŞ üyesi olan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün emir subaylığını yaptığını öne sürdü.


#FETÖ
#15 Temmuz
#Suriye
#Akın Öztürk
8 yıl önce