|

Türkiye’ye karşı birleştiler

15 Temmuz öncesi Türkiye’ye karşı ittifak halinde olan cephe yeniden harekete geçti. Son 13 günde 17 DEAŞ bombacısı eylem amaçlı geçtikleri Türkiye sınırında güvenlik güçleri tarafından yakalandı

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/07/2017 Cuma
Güncelleme: 06:54 - 7/07/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan yürüyüş terör ittifakını harekete geçirdi. PKK basta olmak üzere TKP/ML, PKK, THKP-C/MLSPB, MKP, TKEP-LENİNİST, TİKB, DKP, Devrimci Karargah, MLKP ve Mukaveme Suriye, sürece destek açıklamasında bulunan sol terör örgütleri oldu. 15 Temmuz öncesi Türkiye’de kanlı bir çok eylem gerçekleştiren DEAŞ terör örgütü de aynı sürece dahil oldu.

DEAŞ SÜRECE DAHİL OLDU

PYD-ABD ittifakının kontrolündeki Rakka-Tabka bölgesinden geçerek eylem amaçlı Türkiye’ye giren DEAŞ militanlarından 17’si son 2 haftalık dönemde sağ olarak ele geçirildi. İdlip’de bulunan muhalif gruplar 6 Temmuz günü 9 eylem amaçlı Türkiye’ye geçme hazırlığı yapan teröristin yakalandığını duyurdu. DEAŞ militanları mezhep merkezli eylemler gerçekleştirerek toplumsal çatışma zeminini hedefliyorlar.

EYLEMİ İTİRAF ETTİLER

İdlip’deki muhalifler 6 Temmuz'da Türkiye’ye geçme hazırlığı yapan 9 kişilik DEAŞ’lı eylem timinin yakalandığını duyurdu. Suriye sınırı, Yayladağı, Güvece, Reyhanlı ve Kilis’te bölgelerinde yakalanan teröristler sansasyonel eylem planladıklarını itiraf etti. PKK bölgesinden yüklü miktarda bomba, suikast silahı ve düzenekle geçen DEAŞ’li teröristlerin hedefinde başta Alevilere ait merkezler ve siyasi temsilciler vardı.

LAZKİYE’DE ÜSLENDİLER

Lazkiye’de faaliyet gösteren ve Türkiye’den gelen Marksist militanların çoğunluğu oluşturduğu Mukave Suriy isimli terörist grupta yayınladığı görüntülü ve yazılı bildiri ile Kılıçdaroğlu’nu desteklediklerini ve bu sürece her tür desteği verdiklerini açıkladı. Mukaveme Suriy ve PKK, Lazkiye-El Basit sahil bölgesinde PKK militanları ile birlikte açılan kampta müşterek faaliyet yürütüyor. Yeni Şafak’ta bu yönde yapılan haber sonrası örgütün üst düzey isimleri tarafından yapılan açıklamada PKK ile stratejik ittifakları ve hedef birlikteliği vurgulanarak işbirliklerinin devam edeceği belirtildi. 15 Temmuz darbe girişimi yıldönümü öncesi öncülüğünü CHP liderinin yaptığı provokasyon süreci, El Muhaberat tarafından ve sol terör gruplarına ait hücreler tarafından destekleniyor.

REJİM SUBAYI DESTEK VERİYOR

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’in onayı desteklenen bahse konu örgütlere, 2013-2017 döneminde aktif edilen Kesep-Samandağı hattından silah ve cephane sevkiyatı yapılıyor. Suriyeli muhalifler tarafından ele geçirilen ve Türkiye’ye geçme hazırlığında ki grup içerisinde Hamalı bir rejim subayının da bulunduğu bildirildi.FETÖ terör örgütü mensupları ile birlikte yasadışı sol gruplar ve ayrılıkçı PKK provokasyon sürecinin bileşenleri.

MERKEZE İN TALİMATI

FETÖ’nün emniyet ayağı tarafından yönlendirilen ve bazılarının ise doğrudan teröristbaşı Fetullah Gülen’in talimatı ile örgüte sızan isimler tarafından yönetilen marjinal gruplar, 15 Temmuz öncesi Halkların Birleşik Devrim Hareketi ismiyle birleşti. Kılıçdaroğlu’nun öncülük ettiği ve 15 Temmuz’un yıldönümü ile paralel seyreden bu süreçte tüm teröristlere kırsaldan merkezlere inin talimatı verildi. CHP teşkilatları ve El Muhaberat ajanları tarafından da desteklenen Suriyeli mülteci aleyhtarlığı da aynı surece dahil faaliyetlerden.

#15 Temmuz
#DEAŞ
7 yıl önce