|

Türkiye ve Katar’a karşı çalışalım!

Birleşik Arap Emirlikleri Washington büyükelçisi Yusuf el-Uteybe’ye ait e-posta yazışmaları hackerlar tarafından basına sızdırıldı. E-postalarda İsrail yanlısı bir vakıfla yazışan Uteybe, Türkiye ile Katar’a karşı ortak politikalar geliştirmeye çalışıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/06/2017 Pazar
Güncelleme: 05:30 - 4/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
Yusuf el-Uteybe
Yusuf el-Uteybe

FETÖ darbesine aktif destek verdiği iddia edilen Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Washington büyükelçisi Yusuf el-Uteybe’ye ait olduğu iddia edilen e-postalar, bazı hacker gruplar tarafından ABD basınına sızdırıldı. Yayınlanan e-postalar, Büyükelçinin İsrail yanlısı Demokrasiyi Savunma Vakfı (FDD) ile yakın ilişki içinde olduğunu ve Türkiye ile Katar’a karşı ortak politikalar geliştirmeye çalıştıklarını gösterdi.

ABD İLE İRTİBAT HALİNDELER

Bir e-postada, FDD CEO’su Mark Dubowitz, ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Ed Royce’a “Türkiye’nin önemli bir NATO müttefiki olduğu göz önüne alındığında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilişkilerimizde doğru yaklaşım nedir? Türkiye’yi kaybetmenin ABD için birtakım stratejik sonuçları olur. Değişim görmek için Erdoğan’a karşı sertleşmemiz mi gerekiyor?” diye sorduğu görülüyor. Türkiye'ye dönük bir medya kampanyasının işaretlerini veren bir yazışmada ise şunlar ifade edilmiş: "Sosyal medya, televizyon, radyo vs. medyada bir platformumuz olmalı ve bu platformda Türkiye’de hak ve özgürlüklerin durumu hakkında tartışmalar düzenlenmeli. (Türkiye’de) Özgürlüğün olmamız gerektiği ölçüde güçlü ve net bir savunucusu olmadık.”

TÜRKİYE'Yİ 'YOLA
GETİRMEYİ' TARTIŞIYORLAR

Bir diğer yazışmada ise 11-14 Haziran tarihlerinde FDD’nin BAE devlet yetkilileriyle gerçekleştirmeyi planladığı bir konferansın gündem maddeleri tartışılıyor: “Türkiye’deki gelişmelerin değerlendirilmesi. Erdoğan’ın başkanlığının doğuracağı sonuçlar. Erdoğan’ın bölgedeki rolü ve hedefleri. Kürt Meselesi. Türkiye’nin zikredilen ülkelere yönelik politikaları. ABD ile BAE’nin, Türkiye’yi daha iyi davranış sergilemeye yönlendirmek ya da mecbur etmek için atabileceği adımlar. Siyaset, ekonomi ve güvenlik açısından kullanılabilecek araçlar”

#Birleşik Arap Emirlikleri
#Katar
#Türkiye
7 yıl önce