|

Türkiye polis imamı kaçtı

Türkiye genelindeki FETÖ operasyonları devam ediyor. Örgütün destekçileri ve sözde üst düzey yetkilileri haklarında yakalama kararları çıkarılıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/10/2016 Salı
Güncelleme: 21:31 - 17/10/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Samsun merkezli 10 ilde FETÖ'ye finansal destek sağlayan, aralarında öğretmenlerin de bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı.
Samsun merkezli 10 ilde FETÖ'ye finansal destek sağlayan, aralarında öğretmenlerin de bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı.

Bu kapsamda Tokat'ta örgütün polis yapılanmasına yönelik soruşturma devam ediyor. Başsavcılığın açıklamasına göre soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulan bazı şüpheliler, Kırıkkale'de mühendis olarak görev yapan 'Cemal' kod adlı T.S'nin Türkiye polis imamı olduğunu ve şahsın 15 Temmuz'da gerçekleştirilen kalkışmadan sonra 30 Temmuz tarihinde Esenboğa Havalimanı'nı kullanarak yurt dışına çıktığını söyledi. Polis imamının firar etmesinin tespit edilmesi üzerine hakkında yakalama kararı çıkartıldı.



GÖZALTILAR SÜRÜYOR


Ülke genelinde süren diğer soruşturmalar kapsamında ise Manisa'da daha önce görevden uzaklaştırılan 10 polis, Zonguldak'ta ise 7 polis gözaltına alındı. Isparta'daki soruşturmada ise örgütün sözde “Çanakkale sorumlusu” M.B, tutuklandı. Samsun merkezli 10 ilde yapılan operasyonda ise örgüte finansal destek sağlayan, 40 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin 17-25 Aralık'tan sonra yapılan çağrıyla bankalardan kredi çekerek Bank Asya'ya para yatırdıkları belirlendi.



Bylock'çular tutuklandı


FETÖ operasyonlarında ayrıca örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı tespit edilen, Bartın'da ve Afyon'da 3'er kişi gözaltına alındı. Kırşehir'de de "Bylock" kullandığı belirlenen 3 öğretmenden 2'si tutuklandı. Bartın'da da "ByLock" kullandığı belirlenen İcra Dairesi Müdür Yardımcısı Abdullah Kuş tutuklandı.


#FETÖ
#Polis imamı
8 yıl önce