|

Türk Telekom'u işgal davasında karar çıktı

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Gayrettepe’deki Türk Telekom binasını ele geçirmeye çalışan 5’i tutuklu 13 askerin yargılandığı davada karar çıktı. Darbecilerin atama listesinde MİT’te görevlendirilmek üzere Genelkurmay İstihbarat Yardımcısı olarak ismi geçen eski MEBS Alay Komutanı Albay Nurullah Zeki Atmaca ve Yarbay Birol Keskinkılıç ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılırken, Yarbay Cem Doygun'un da aralarında bulunduğu 4 şüpheliye 'iyi hal'den müebbet hapis cezası verildi.

Yeni Şafak ve
14:23 - 2/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 15:33 - 2/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
FETÖ'nün Türk Telekom'u işgal girişimi davasında karar çıktı.
FETÖ'nün Türk Telekom'u işgal girişimi davasında karar çıktı.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ)
darbe girişimi sırasında, Gayrettepe'deki Türk Telekom binasını ele geçirmeye teşebbüs eden 5'i tutuklu 13 askerin yargılandığı davada karar çıktı. Sanıklardan 2’si hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, 4 şüpheli ise müebbet hapis cezasına verildi. Davanın dünkü duruşmasında kararı açıklayan mahkeme ‘Her maceracı subayın gönlündeki gibi general olacağı düşüncesine kapıldım.
olacağını düşünmedim' diyen Albay Nurullah Zeki Atmaca ve Yarbay Birol Keskinkılıç’ın ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme’ suçunu işledikleri gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

İYİ HALDEN MÜEBBET

Tutuklu erlerden Serdar Uzel, Muhammed Mustafa Çelik, Murat Karataş ve MEBS işletme Tabur Komutanı olan Yarbay Cem Doygun’un ise duruşmalarda gösterdikleri iyi halden dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını, müebbet hapis cezasına çevirildi. Aralarında tutuklu Astsubay Uğur Alpay’ın da bulunduğu 7 sanığın ise beraatine karar verildi.



#FETÖ
#15 Temmuz
7 yıl önce