|

Türk milletine vefa ödülü

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bin 200 iyilik hikayesi arasından seçilen yedi kişi 3. Uluslararası İyilik Ödülleri’ni almaya hak kazandı. 15 Temmuz darbe girişiminde gösterilen kahramanlıklar nedeniyle “Vefa Ödülü” bu yıl “Türk milleti”ne verildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:01 - 9/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Mehmet Görmez
Mehmet Görmez

Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Görmez, 3. Uluslararası İyilik Ödülleri'nin sahiplerini açıkladı. TDV jürisinin bin 200 iyilik hikayesi arasından belirlediği yedi kişiye İyilik Ödülü verilmesi kararlaştırıldı. Bu yıl “Vefa Ödülü” ise Türk milletine verildi. Görmez, TDV tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve sloganı “Dünyayı iyilik değiştirecek” olan Uluslararası İyilik Ödülleri'nin sahiplerini, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Konferans Salonu'nda düzenlenen faaliyette açıkladı. Görmez, Vakfın bin şubesi ve hizmet götürdüğü 135 ülkedeki iyilik paydaşlarıyla yaptığı ortak çalışmada, bin 200 iyilik hikayesinin incelendiğini bunlardan yedisinin insanlığa duyurulmasına karar verildiğini bildirdi.



HER İYİLİK KARŞILIĞINI BULACAKTIR


“Aslında, iyiliğin ödülünü Allah verir. Her iyilik karşılığını bizzat Yaratıcıdan bulacaktır” diyen Görmez, “Bizim amacımız, kötülüğün insanın kalbini kuşattığı bir zaman diliminde, iyilik konusunda her zihinde her kalpte bir farkındalık oluşturmaktır” değerlendirmesinde bulundu. Görmez, her sene bir “Vefa Ödülü” verildiğini hatırlatarak, bu sene bu ödülün FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ortaya koyduğu kahramanlık nedeniyle “millet”e verilmesinin kararlaştırıldığını kaydetti.



YEDİNCİ İSİM TÖRENDE AÇIKLANACAK


Görmez, iyilik ödülüne değer görülen yedinci bir isim daha bulunduğunu ancak bu “küçük kahraman”ı tören sırasında açıklayacaklarını kaydetti. 3. Uluslararası İyilik Ödülleri töreni, TDV'nin kuruluş yıl dönümü olan 12 Mart Pazar günü düzenlenecek.


#Türkiye Diyanet Vakfı
#15 Temmuz
#Vefa Ödülü
8 yıl önce