|

Tüm kasalar boşaltıldı

Türkiye genelinde yapılan operasyonda örgütün mahrem yapılanmasına ait bankalarda 25 kasa tespit edildi. Örgütün mahrem imamlarının sürekli paraların yerlerini değiştirdikleri ve operasyon öncesi kasalarını boşalttıkları tespit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/05/2017 Pazar
Güncelleme: 22:36 - 13/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Finans ayağına darbe
Finans ayağına darbe

Emniyetin mahrem imamları yapılanmasına gerçekleştirilen operasyonla tespit edilen birçok himmet paralarına el konulmasının ardından FETÖ’nün mali kaynaklarına ağır bir darbe vurulmuştu. FETÖ’nün mahrem imamlarına yapılan operasyonla 15 Temmuz’dan sonra da himmet toplayan örgütün mali yapılanması çökertildi. Operasyonla aylık 3,5 milyon himmet toplayan mahrem yapının tüm kasaları tespit edilmişti. Örgütün Türkiye genelinde aylık olarak topladıları para, çek ve altın gibi ziynet eşyalarını sakladıkları 25 kasa belirlendi.

KİRALIK KASADAN ÇIKAN HİMMET

Örgüt elemanlarının topladıkları himmetleri, bankalarda kiralık kasa ve hücre evlerinden çıkan kasalarda sakladıkları belirlendi. Dikkat çekmemek için farklı bankalarda kasa kiraladıkları ayrıca kamu bankalarını da kullandıkları tespit edildi. Öte yandan emniyetin mahrem imamlarının, sürekli paraların yerlerini değiştirdikleri ve Türkiye geneli yapılan operasyon öncesi çoğu kasayı boşalttıkları belirlendi. Öte yandan geçtiğimiz günlerde bir mahrem imama ait kasada çıkan paralar dışında mahrem imamlarda 20 milyon TL’den fazla para, 80 kilo altın olduğu da belirlendi. Geçtiğimiz günlerde yapılan operasyonlarla 597 bin dolar, 2 bin 500 euro, 300 ingiliz sterlini, 14 bin 250 TL değerinde para bulurken 699 bin TL değerinde banka çekleri ve dijital materyallere el konulmuştu.

  • İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ’ye finansman sağlayıp örgüt adına himmet topladıkları ve kurdukları şirkette usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle eski Boydak Holding ve Kaynak Holding yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 40’ı tutuklu 137 şüpheli hakkında iddianamede hazırlandı.
#FETÖ
#Operasyon
#Finans
7 yıl önce