|

TSK’dan yeni ihraçlar olacak

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, FETÖ ile mücadele kapsamında TSK’da yeni ihraçlar olacağını açıkladı. Mücadelede en büyük desteği askerlerden gördüklerini söyleyen Işık, “O hainlere karşı çok yoğun mücadele eden askerlerimiz var. Bu bizler için geçici bir gündem maddesi değildir” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 07:41 - 5/07/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Fikri Işık
Fikri Işık

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, beka meselesi olarak değerlendirdiği, FETÖ ile mücade kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) yeni ihraçlar olacağını açıkladı. Işık, “Yakında yine bazı ihraçlar olacak. FETÖ ile bağlantısını tespit ettiğimiz kişilerin gözünün yaşına bakmayacağız” açıklamasında bulundu.

KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMIYORUZ

FETÖ ile mücadelenin bir beka mücadelesi olduğunu vurgulayan Işık, “Burada hiç kimsenin bu mücadeleyi sulandırması, önemsizleştirmesi kabul edilemez. Bütün devlet kurumlarında olduğu gibi TSK’da da FETÖ ile mücadele kararlılıkla sürdürülüyor. Bununla ilgili çok sistematik bir çalışmayı sürdürüyoruz” dedi. Bu konuda gevşek davrananın bedelini ödeyeceğini belirten Işık, “Yakında yine bazı ihraçlar olacak. FETÖ ile bağlantısını tespit ettiğimiz kişilerin gözünün yaşına bakmayacağız” açıklamasını yaptı.

HÜRKUŞ’U BÖLGEYE GÖNDERDİK

Terörle mücadeleden taviz verilmediğini belirten Işık, “İnsansız hava araçlarını bölgede daha yoğun kullanıyoruz. Şu anda silahlı Hürkuş’u bölgeye gönderdik. Hürkuş bir eğitim uçağıdır ama terörle mücadelede ihtiyaçtan kaynaklandığı için Hürkuş’u silahlandırdık ve güçlü bir şekilde bölgede terörle mücadelenin hizmetine verdik” diye konuştu.

MANİSA’DA 6 KİŞİ AÇIĞA ALINDI

Manisa’daki asker zehirlenmesi olaylarına ilişkin yemek firmasıyla ihalenin feshedildiğini de belirten Işık zehirlenmelerin devam etmesi üzerine,”Süreçte baktık ki oranın komutanı gereken dirayeti, gereken şeyi göstermemiş onu görevden aldık. Talimat verdim oradaki gıda kontrolünde görevli 6 kişi açığa alındı, şu anda soruşturma sürdürülüyor” açıklamasında bulundu.

#TSK
#İhraç
#Fikri Işık
#FETÖ
7 yıl önce