|

TSK’da büyük operasyon

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) yapılanmasına yönelik yapılan soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı Bylock'u kullandığı belirlenen 530 asker hakkında gözaltı kararı verildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/12/2016 Pazar
Güncelleme: 01:45 - 18/12/2016 Pazar
Yeni Şafak

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 58 ilde eş zamanlı olarak başlatılan ve bugüne kadarki en büyük FETÖ temizliği olan operasyon kapsamında Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri'nde görevli 280 subay ile 250 astsubayın belirlenen adreslerinde arama yapıldı.



KIRMIZI LİSTEDELER


Aranan şüphelilerden 3'ünün tutuklu, 4'ünün ise yurt dışında (İngiltere-KKTC) olduğu tespit edilirken 48'inin İstanbul'da olmak üzere 91'inin yakalandığı ve hakkında gözaltı kararı bulunan diğer şüphelilerin ise yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi. Şüphelilerden bazılarının kırmızı listedeki ByLock kullanıcıları olduğu öğrenildi.



MÜCADELEMİZ SÜRECEK


Operasyonla ilgili açıklama yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin birliğini ve bekasını hedef alan PKK, FETÖ, DEAŞ, DHKP-C vb. tüm terör örgütleriyle mücadelemiz devam edecektir” ifadelerine yer verdi.  İSTANBUL (AA)


#FETÖ
#TSK
#Bylock
8 yıl önce