|

TRT World'ün tanıtımı yapıldı

TRT'nin yeni kanalı TRT World'ün tanıtımı yapıldı. Programda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamerayı görülmeyenlere çevirin" diyerek, "TRT World çok önemli bir boşluğu dolduracak" mesajı verdi.

Yeni Şafak
10:22 - 16/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 16:08 - 16/11/2016 Çarşamba
AA
TRT World'ün tanıtımı Beştepe'de yapıldı. Programa Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere çok sayıda siyasetçi ve medya mensubu katıldı.
TRT World'ün tanıtımı Beştepe'de yapıldı. Programa Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere çok sayıda siyasetçi ve medya mensubu katıldı.

"TRT World Tanıtım Gecesi" Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Tanıtıma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı başdanışmanlarıyla, Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü ŞenolKazancı, TRT Genel Müdürü Şenol Göka, TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, TRT World çalışanları, Diriliş Ertuğrul dizisinin oyuncularıyla iş, sanat, spor ve medya dünyasından bazı isimler katıldı.



Konuşmalar öncesinde konuklara, TRT'nin tanıtım filmi izletildi, ardından TRT Genel Müdür Yardımcısı Eren, TRT World ile ilgili sunum gerçekleştirdi. Daha sonra Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz akşamı düzenlenen darbe girişiminde, TRT World'ün yaptığı yayınlara ilişkin kısa bir film gösterildi.



"Çok önemli bir boşluğu dolduracak"


Programda konuşan Erdoğan, sözlerine "TRT'ye ve TRT World ailesine uzun soluklu ve başarılı bir yayın hayatı temenni ediyorum" diyerek başladı.



TRT'nin 52 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirten Erdoğan, kurumun son dönemde gerçekleştirdiği başarılı projelerle, ulusal ve uluslararası alanda yayın hayatına yaptığı katkılarla dikkatleri üzerine çektiğini söyledi.



Erdoğan, daha önce hayata geçirilen TRT kanallarını hatırlatarak, TRT World'ün kendi alanında çok önemli bir boşluğu dolduracağına inandığını ifade etti.



"Kamerayı görülmeyenlere çevirin"


Bugün 14 televizyonuyla, 16 radyo kanalıyla, 5 dergisiyle, 41 dil ve lehçede yapılan internet yayınlarıyla, 13 ülkedeki temsilcilikleriyle TRT'nin, dünyanın sayılı medya kuruluşları arasında yer aldığını vurgulayan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:



  1. Ben arkasına böyle bir birikimi ve gücü alan TRT World'ün, sloganında ifade edildiği gibi gerçekten de Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olacağına inanıyorum. TRT World'ün yeni bir dil ile hikayeyi yeniden anlatmak, mikrofonu konuşturulmayanlara uzatmak, kamerayı görülmeyenlere çevirmek hedefini de son derece kıymetli buluyorum. Uluslararası medyanın büyük ölçüde birbirine benzediği, sunucular ve kanallar farklılaşsa da haberin kurgusunun ve dilinin tek düze hale geldiği bir dönemde, böyle bir misyonla ortaya çıkmak takdire şayandır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iddia sahibi olmanın, zorlukları göğüslemeyi daha başından kabul etmek demek olduğunu kaydederek, TRT World'ün, aralarında dünya çapında üne sahip 36 farklı ülkeden gazetecilerin yer aldığı deneyimli kadrosuyla, bu misyonu yerine getirecek donanıma fazlasıyla sahip olduğunu gördüğünü vurguladı.



Erdoğan, bu projenin hayata geçmesinde katkısı olan tüm TRT çalışanlarını da tebrik etti, başarılar diledi.



"Halkın TRT'si"


TRT Genel Müdürü Şenol Göka da 15 Temmuz şehitleri ve bütün şehitleri minnetle andığını, gazileri saygıyla selamladığını dile getirdi.



Destekleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, tanıtım gecesinin hazırlanmasında emeği geçen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi çalışanlarına, TRT World'ü yayın hayatına geçirirken birlikte hareket ettikleri AA Genel Müdürü Şenol Kazancı ile özveriyle çalışan bütün AA mensuplarına, mali yönden TRT'nin önünü açması dolayısıyla Hükümet'e ve Bakanlar Kuruluna teşekkürlerini iletti.



"TRT'nin bakış açısı üç ana temel üzerine inşa edildi"


TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren ise programda sunum yaptı. Eren, dünyaya doğru, tarafsız, ilkeli habercilik anlayışıyla haber verilmediğine inandıklarını, doğru, dengeli ve hakikatin sözcüsü bir haber anlayışının uluslararası anlamda eksik olduğunu düşündüklerini belirtti.







TRT World'ün bir sene evvel, bu vizyon ve motivasyonla, dünyaya yeni bir bakışın, yeni bir yorumun ihtiyacıyla doğduğuna işaret eden Eren, TRT World olarak yayıncılığı üç ana temel üzerine inşa ettiklerini, bunların "insan merkezli bakış açısı", "habercilikteki cesur perspektif" ve "meselelere derinlemesine bakış" olduğunu bildirdi.



Eren, merkezi İstanbul'da olan TRT World'ün son teknolojiyle donatılan Avrupa'nın en büyük haber stüdyosu ile Washington, Londra ve Singapur'da kurmakta olduğu yayın merkezleriyle, 36 farklı ülkeden gelen 200'den fazla televizyoncuyu aynı çatı altında buluşturduğunu kaydetti.







#TRT World
#Recep Tayyip Erdoğan
#İbrahim Eren
#Şenol Göka
8 yıl önce