|

Tezcan’ın yalanı emniyetten döndü

CHP’li Tezcan’ın, ‘kanunen tarif edilemeyen özel örgüt’ olarak nitelediği birimin Emniyet Müdürlüğü bünyesinde FETÖ-PDY ile mücadele kapsamında kurulan şube müdürlüklerinden biri olduğu ortaya çıktı. Emniyet Müdürlüğü, isteseydi bu bilginin kendisine verilebileceğini açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/08/2017 Cuma
Güncelleme: 02:35 - 11/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
CHP Sözcüsü Bülent Tezcan
CHP Sözcüsü Bülent Tezcan

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan’ın ‘yeni bir paralel devlet kuruluyor’ iddiasıyla bir skandala imza attı.

Tezcan, önceki gün toplanan CHP MYK’nın ardından yaptığı açıklama ile gündeme oturdu. Tezcan, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir FETÖ soruşturmasındaki resmi yazışmaları gösteren belgede yer alan “Başkanlık Ulusal Güvenlik Birimi” ibaresini, araştırmadan yasadışı yeni bir istihbarat örgütü olduğunu ve bu örgütle yeni bir paralel devlet kurulduğunu öne sürdü.

Tezcan’ın araştırmadan ortaya attığı bu iddiasının gerçek olmadığı çok geçmeden ortaya çıktı. İddialara ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı. Tezcan’ın ‘kanunen tarif edilemeyen özel örgüt’ diye nitelediği “Başkanlık Ulusal Güvenlik Birimi”nin, 2016 yılında EGM KOM Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan “Ulusal Güvenliğe Yönelik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü”nün kısaltması olduğu, belgede geçen “Başkanlık” ibaresinin ise KOM Daire Başkanlığı’nı ifade ettiği belirtildi.

İSTESEYDİ BİLGİ VERİRDİK

FETÖ ile mücadele kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü’nde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, İstihbarat ve Terörle Mücadele Daire Başkanlıkları bünyesinde alt birimler kuruldu. Belgede yer alan “Başkanlık Ulusal Güvenlik Birimi” de FETÖ-PDY ile mücadele kapsamında kurulan şube müdürlüklerinden birisi.

Emniyet Genel Müdürlüğü açıklamasında, “Emniyet Genel Müdürlüğünden konuya ilişkin bilgi istemesi halinde Sayın Milletvekiline gerekli bilgiler verilebilirdi” denildi.

#CHP
#Bülent Tezcan
7 yıl önce