|

Teröristler sandık başında yakalandı

Haklarında yakalama kararı bulunan FETÖ/PDY ve PKK/KCK üyeleri, oy vermek için gittikleri okullarda yakalandı. Trabzon’da kapatılan Alparslan Koleji’nin ortaklarından E.Ö. oy vermek için gittiği Atatürk İlkokulu'nda polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Malatya’da da FETÖ/PDY ve PKK/KCK üyesi olduğu için aranan 3 kişi sandık başında yakalandı. Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde ise, PKK/KCK üyesi olan ve arama kararı bulunan 4 kişi gittiği okulda gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 06:21 - 17/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Teröristler sandık başında yakalandı

​
Teröristler sandık başında yakalandı ​

Trabzon’un Arsin ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan şüpheli, oy kullanmaya geldiği salonda yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, soruşturma kapsamında aranan, örgütle irtibatlı olduğu gerekçesiyle kapatılan Alparslan Koleji’nin ortaklarından E.Ö’nün yakalanması için çalışma başlattı. E.Ö’nün, Atatürk İlkokulu'nda oy kullanacağını belirleyen ekipler, sandığın bulunduğu salona gelen zanlıyı gözaltına aldı. Emniyete götürülen E.Ö’nün işlemleri sürüyor.

FETÖ’DEN İHRAÇ EDİLMİŞLER

Malatya’da da, FETÖ/PDY ile irtibatlı, iltisaklı olduğu gerekçesiyle daha önce meslekten ihraç edilen eski öğretmenler A.A. ve T.D. ile terör örgütü PKK/KCK üyesi olma sucundan aranan F.G, anayasa değişikliği halk oylamasında oylarını kullanmak için gittikleri okullarda Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı. Şüpheliler emniyet müdürlüğüne götürüldü.Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, terör örgütü PKK/KCK üyesi oldukları iddiasıyla aranan 4 kişi, oy kullanmak için gittikleri okulda gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, polis ekipleri, terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla haklarında arama kararı bulunan 4 şüphelinin anayasa değişikliği halk oylaması kapsamında Bahçelievler İlkokulu’nda oy kullanacağını belirledi. Oy kullanacakları sandığın bulunduğu salona gelen 4 zanlı, polis tarafından yakalandı. Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler emniyet müdürlüğüne götürüldü.

İLÇE BAŞKANINA DAYAK

Öte yandan Şanlıurfa’da oy kullanmaya giden CHP Viranşehir İlçe Başkanı Remzi Taylan ve yardımcısı Mustafa Aslan ile bazı vatandaşlar arasında tartışma yaşandı. Bir süre sonra kavgaya dönüşen olayda Taylan ve Aslan, darbedildi. Ambulansla Viranşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Taylan ve Aslan’ın sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Bu arada Kaymakam Ömer Çimşit, Belediye Başkan Yardımcısı Arslan Çiftçi, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım, MHP İlçe Başkanı Yasin Haşimi, olayın ardından hastaneye giderek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Oy pusulaları askeri helikopterlerle taşındı

TSK, anayasa değişikliği halk oylamasında vatandaşların oy kullanması için seçim ve sandık güvenliği kapsamında, Diyarbakır, Siirt ve Bitlis’teki bazı yerleşim birimlerine oy pusulaları ve sandık görevlilerini helikopterle götürdü. Oy kullanma işlemi bittikten sonra da, yine sandık görevlileri eşliğinde oy pusulaları il ve ilçe seçim merkezlerine helikopterlerle ulaştırıldı.

#FETÖ
#PKK
#KCK
7 yıl önce