|

Teröristler böyle kurmay oluyordu

Devlet kurumlarını ele geçirmek için tüm kamu sınav sorularını çalan FETÖ’nün, TSK’daki subaylara generallik yolunu açan kurmaylık sınavındaki hırsızlık yöntemi de deşifre oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/02/2017 Cuma
Güncelleme: 06:12 - 10/02/2017 Cuma
Yeni Şafak
ŞİFRE: Dumansız hava
ŞİFRE: Dumansız hava

15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklanan ve TSK'dan ihraç edilen FETÖ'cü teröristlerden 'yüzbaşı' Ali Pehlivan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği ifadede önemli bilgiler paylaştı. Örgüt militanlarını devlet kurumlarına yerleştirmek için tüm kamu sınavlarının sorularını çalan FETÖ'nün, ordudaki subaylara generallik yolunu açan Kurmaylık Sınavı sorularını da çaldığı biliniyordu. Sanık Pehlivan, örgütün 'kurmay subay' yapmak istediği üyelerine sınavda çıkacak soruları nasıl ulaştırdığına ilişkin ayrıntıları anlattı. Darbenin püskürtülmesi sonrası kayıplara karışan firari Üsteğmen Mehmet Aytaç'ın kendisini 2015'in ekim ya da kasım ayında evine çağırdığını söyleyen Pehlivan, Özel Kuvvetler personeli Aytaç'la arasında geçenlere ilişkin şunları söyledi:



PARDUS, XP VE İKİ BELLEK


“Çalışma odasına geçtiğimizde bilgisayara bir flaş bellek taktı. Bir tuşa defalarca bastı ve turuncu ekran çıktı. 5-6 saniye sonra ise farklı bir işletim sisteminin olduğu ekran açıldı. Bunun ne olduğunu sorduğumda ise TÜBİTAK'ın ürettiği Pardus programı olduğunu söyledi. Birkaç tuşa bastı ve XP işletim sistemiyle çalışan farklı bir ekran açıldı. Daha sonra ikinci flaş belleği bilgisayara taktı. XP ekranı üzerine anahtar şeklinde simgenin üzerine tıkladı ve 'dumansız hava' şeklindeki şifreyi girdi."



'ABİNİN ŞİFRESİ'


“Enter tuşuna bastığında ekranda 'talimnameler', 'mesele', 'beyaz seri', 'deneme' isimli klasör ile 'öğrencilere çalışma tavsiyeri' isimli word belgesi vardı. Bu saydığım klasörlere teker teker girmeye başladı. Bazı klasörlerde altı çizili sorular vardı. 'Mesele' isimli klasörde ise bir video vardı. Videodaki şahsın sesi inceltilmişti. Elleri eldivenli, üstü beyaz önlüklü şahıs, akademi (kurmaylık) sınavlarında sorulan askeri meselelerden birini anlatıyordu. Bazı klasörlerin yetkili abinin şifresi olmadan açılmadığını öğrendim."



SORULARI GÖSTERDİ


“Mehmet Aytaç bu şekilde açtığı ekranlarda Akademi sınavlarında çıkacak soruları gösterdi. Darbeden 3 ay öncesine kadar görüştüğüm 'Veysel' isimli abi, akademiye hazırlanmamı istemiş ve ısrarcı olmuştu. Ancak düşünmediğimi söyledim. Kabul etseydim muhtemelen 'akademi flaşı' diye isimlendirdikleri bu belleği bana da vereceklerdi. Kabul etmediğim için bana verilmedi."





Koordinat Sönmezateş'e


TSK'dan atılan FETÖ'cü Yüzbaşı Ali Pehlivan'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimini orgazine eden Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş ile birlikte darbecilerin bombaladığı noktaların uydu görüntülerini hazırladığı ortaya çıkmıştı. 2016 Mayıs'ında Hava Kuvvetleri'ndeki Müşterek Hedef Üretim Analiz Merkezi'ne (MUHAYM) atandığını söyleyen Pehlivan, kendisiyle darbeden 5 gün önce görüşerek birçok devlet kurumunun koordinat belgesini isteyen Sönmezateş'e darbe gecesinde de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı villaya ait koordinat belgesini saat 23.00 sıralarında ilettiğini anlattı.







#15 Temmuz
#FETÖ
#TSK
8 yıl önce