|

Terörist ittifak tescillendi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yakalanan üst düzey bir PKK’lının FETÖ ile işbirliğini itiraf ettiğini söyledi. Soylu “14 Temmuz gecesi telsizlerden gelen mesajda, yaklaşık bir ay hiçbir eylem yapmayacaklarının kendilerine talimat verildiğini söylüyor” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 29/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 05:10 - 29/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Bölücü örgüt PKK ile Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün ihanet ortaklığı resmi kayıtlara girerek tescillendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, örgütte yönetici konumunda olan bir PKK'lının 14 Temmuz'da telsizle gelen “Eylemleri durdurun" emrini itiraf ettiğini söyledi. Bakan Soylu, Trabzon'da Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz şehitlerini anmak için düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in bütün emanetlerinin bir işgalle ortadan kaldırılmasının hedeflendiğini vurguladı. Son günlerde Türkiye, Suriye ve Irak'ta yaşananların 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin nasıl bir uçurumun kenarından döndüğünün çok açık bir biçimde özeti olduğunu ifade eden Bakan Soylu, “Darbe girişiminin hemen arkasından PKK'nın, DAEŞ'in FETÖ'ye ve onun ihanet eylemine sahip çıkarcasına gerçekleştirdiği eylemler aslında karşımızdaki cephenin kimliğini de açıkça deşifre etmiştir" dedi.



BİR AY 'EYLEM YAPMAYIN' EMRİ


Soylu şöyle devam etti: "Burada belki de Türkiye'nin ilk kez duyacağı bir gerçeği ifade etmek istiyorum. Elimizde PKK'nın önemli düzeydeki yöneticilerinden birisi var ve 14 Temmuz gecesi telsizlerden gelen mesajda, yaklaşık bir ay hiçbir eylem yapmayacaklarının kendilerine talimat verildiğini söylüyor. Ta ki 15 Temmuz'dan üç gün sonra yeni bir talimat gelene kadar."






#Süleyman Soylu
#PKK
#FETÖ
8 yıl önce