|

Terör desteğini yüzlerine vurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’nin sonunda düzenlediği basın toplantısında, “Sınırlarımızın hemen yanı başında terör örgütlerinin desteklenmesi ve terör adacıkları oluşturulmasına tepkisiz kalmayacağız. Görüşmelerimizde teröristlere cesaret veren bu tavrın yanlışlığına dikkati çektik” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/07/2017 Sunday
Güncelleme: 01:53 - 9/07/2017 Sunday
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Almanya’da iki gün süren G20 Liderler Zirvesi’nin sonunda basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, özellikle terör örgütlerine verilen desteğe dikkati çekti. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

AB, mülteciler konusunda verdiği yardım sözünü tutmadı. Kapsamlı çalışmalar yaptık. Para ve maliye adımlarında mutabık kaldık. Mülteciler için açık kapı politikamız sürüyor. Bizlere mülteciler için AB’nin verdiği söz 3+3 6 milyar eurodur. Şu anda ulaşan 800 milyon eurodur. AB mülteci konusunda sözünü tutmadı. Mülteciler konusunda yükümüz paylaşılmalı.

ÇİFTE STANDARDI BIRAKIN

Zirvenin en önemli konusu terörle mücadeleydi. Terör örgütlerine karşı çifte standardı bırakmadan bu konuda mesafe kat edemeyeceğimizin altını çizdik. Teröre karşı işbirliği yapılmasının altını çizdik. G20 zirvesinde Alman polisinin ortaya koyduğu fedakarlığı bir kenara koymak mümkün değil. Alman polisine gayretinden dolayı teşekkür ediyorum.

SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Bugün Türkiye dünyanın en canlı terör örgütleriyle yoğun bir mücadele yürütüyor. 15 Temmuz gecesi ülkemizde kanlı darbe teşebbüsünde bulunan terör örgütü FETÖ’nün militanları batı ülkelerini kendine güvenli liman olarak görüyorlar. Buradaki görüşmelerimizde teröristlere cesaret veren bu tavrın yanlışlığına dikkat çektik. Sınırlarımızın hemen yanı başında terör örgütlerinin silahlandırılması, terör adacıkları oluşturulmasına kesinlikle sessiz kalmayacağız.

NAMLUSU SİZE DÖNER

Güvenliğimizi tehdit edenlere karşı meşru müdafaa hakkımızı kullanmakta tereddüt göstermeyeceğiz. Terör örgütlerine verilen silahları topraklarımızda yapılan eylemlerde ele geçiriyor olmamız, sorunun şimdiden mevcut sınırlarının dışına taştığına işaret etmektedir. Dün bölgede dağıtılan ve bugün namlusu bize yöneltilen silahların yarın dünyanın başka yerindeki eylemlerde kullanılmayacağının garantisi yoktur.

DENİZ YÜCEL'İN KANDİL'DE FOTOĞRAFLARI VAR

(Die Welt muhabiri Deniz Yücel) Deniz Yücel tam bir teröristtir, Kandil'de fotoğrafları var. Basın mensupları suç işlediği zaman yargı gerekli değerlendirmeyi yapar. Fikir özgürlüğünü gayet iyi bilirim. Fikir düşünce özgürlüğü noktasında hassasım.

15 TEMMUZ'UN DEVAMI

(Büyükada'daki otelde gözaltına alınanlar) Onlar orada ne yazık ki yine adeta 15 Temmuz'un devamı mahiyetinde bir toplantı için bir araya gelmişlerdi. Şu anda istihbaratın aldığı bir duyum üzerine polis buraya baskın yapmıştır. Bu baskının neticesinde de şu anda gözaltına almıştır, tutuklamamıştır. Bu da belki bir yargı sürecini başlatabilir, o ayrı bir konu. Polis çalışmasını yapacak. Böyle bir şeyde tasarruf noktasında yetkim yok.

TAHAMMÜL EDEMEDİLER

Basın mensuplarını Almanya’da G20 izlemeye müsaade etmeyecek kadar önlerini kesen bir anlayış var. Almanya’da 3 milyon soydaşım var. Onlarla bu seyahatim vesilesiyle salon toplantısı yapmayı arzu ettim. Fakat Alman yönetimi müsaade etmedi. Buna tahammül edemediler. Bunu hangi özgürlük anlayışıyla bağdaştıracağız.

Afrin bizim için tehdittir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Irak’taki referanduma sıcak bakmadıklarını bu konuda uyarıda bulunduklarını belirtti. Suriye’nin Kuzeyi’ndeki gelişmelerle ilgili konuşan Erdoğan, “Kuzey Suriye’de sözde bir Kürt devleti kurma gayreti olursa biz buna müsaade etmeyiz. Bundan sonra da buna asla müsaade etmeyiz. Oradan ülkemize olan tehditleri asla affetmeyiz. Afrin bizim için bir tehdittir. Fırat Kalkanı harekatı bunun bir ifadesidir” diye konuştu.


Demirtaş bir terörist
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Selahattin Demirtaş ve Kürt milletvekilleri ne zaman cezaevinden çıkacak?” sorusu üzerine, “Teröristleri cezaevlerinden bırakma yetkisi bizim değildir. Türkiye bir hukuk devletidir. Söylediğiniz kişi bir teröristtir. Öyle bir terörist ki bütün benim Kürt kardeşlerimi sokağa döküp ondan sonra 53 Kürt kardeşimi yine Kürtlere öldürten bir teröristtir. Bu sadece suçlarından bir tanesidir. Buna benzer daha nice suçları vardır. ‘Bizim arkamızda PKK var, PYD var, YPG var’ gibi meydan okuyan bir kişidir. Şu anda zaten yargıdadır. Yargı onlarla ilgili ne karar verirse o karar bizim başımız gözümüz üstündedir” dedi.



#Recep Tayyip Erdoğan
#Almanya
#G20
#15 Temmuz
7 years ago