|

Tereddütsüz vuracaklarmış

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimi gecesi nöbetçi olmamasına rağmen Jandarma Genel Komutanlığı Karargahına gelen şüpheli eski Jandarma Muhabere Üsteğmen Metin Yağcı’nın verdiği emirler ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/06/2017 Cuma
Güncelleme: 07:13 - 30/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Jandarma Genel Komutanlığı’ndaki darbeciler, Özel Harekat polislerinin düzenlediği operasyonla yakalandı.
Jandarma Genel Komutanlığı’ndaki darbeciler, Özel Harekat polislerinin düzenlediği operasyonla yakalandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre, darbe girişimi gecesi karargaha gelen Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan, koruması ve bazı personel, FETÖ’cü askerler tarafından rehin alındı.

ÇİTLERİ GEÇENİ VUR

Darbeci askerler, Aslan ve korumaları ile diğer personeli kelepçeleyerek, ağızlarını bantladı ve toplantı salonunda bekletti. Bu sırada karargah binası dışında yaşanan çatışmalar nedeniyle bazı camların kırılması üzerine salonda bulunan herkes tam siper vaziyetine geçerek yere yattı. Saat 02.00 sularında salona gelen şüphelilerden üsteğmen Yağcı, “Polislerin zırhlı aracını helikopter biçti, eski başkan uzun adam televizyonda konuşma yaptı. Halkı galeyana getirdi ama sorun yok, her şey kontrol altında. Çitleri geçen olursa halkı da vurabiliriz, tereddüt yok” dedi.

#FETÖ
#15 Temmuz
#Ankara
7 yıl önce