TEOG'da İngilizce sorularına dikkat!

Yeni Şafak
15:0120/04/2016, Çarşamba
G: 20/04/2016, Çarşamba
Yeni Şafak
Önümüzdeki hafta 27-28 Nisan tarihlerinde yapılacak olan TEOG'a 1 milyondan fazla öğrenci katılarak toplamda 120 soru çözecek.
Önümüzdeki hafta 27-28 Nisan tarihlerinde yapılacak olan TEOG'a 1 milyondan fazla öğrenci katılarak toplamda 120 soru çözecek.

İkinci dönem için haftaya 27-28 Nisan Nisan tarihlerinde 8’inci sınıf öğrencileri için yapılacak olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı için öğrenciler geri sayıma başladı. Sınava bir hafta kala öğrencilere “Kendinizi olumlu yönde sürekli telkin edin” diyen TEOG Danışman Öğretmeni Nadide Karamemiş, son güne kadar özellikle sözel derslerin tekrar edilmesi gerektiğini söyledi.

Bir milyonu aşkın öğrencinin katılacağı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının, ikinci dönem oturumu 27-28 Nisan'da Çarşamba ve Perşembe günleri gerçekleştirilecek. 8'inci sınıf öğrencilerinin katılacağı sınavda toplamda 6 branştan 20'şer soru sorulacak.



27 Nisan Çarşamba günü yapılacak oturumda öğrenciler Türkçe, Matematik ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularını, 28 Nisan Perşembe günü yapılacak oturumda ise Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile İngilizce sorularını cevaplayacak. Toplamda her test için öğrencilere 40 dakika süre verilecek. Böylelikle öğrenciler bir soruyu 2 dakika içinde çözebilecek.



Haziran ayında açıklanması beklenen sınavın mazeret sınavları 14-15 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Öğrencilerin en merak ettiği konulardan biri de 29 Nisan Cuma gününün tatil olup olmayacağı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bununla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.



Hakkıyla çalışan sınavdan korkmasın


Öğrenciler için her zaman önemli olan son bir haftada, neler yapılabileceğini hem İngilizce Öğretmeni hem de TEOG danışmanı olan Nadide Karamemiş ile konuştuk. Çalışmayan öğrencilerin son bir haftada verimli olamayacağını fakat çalışan öğrencilerin bildikleri konuları muhakkak tekrar etmelerini söyleyen Karamemiş, “Sınava bir hafta kala şimdiye kadar ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan öğrencilerin kendilerini sürekli olarak olumlu anlamda telkin etmeleri gerekiyor. Başarılı olacağınıza inanın ve hiçbir sorudan korkmayın. Hakkıyla çalışan bir öğrencinin sınavdan korkmak için hiçbir nedeni olmamalı. Özellikle sözel derslerin sınav gününe kadar çalışılması gerektiğini düşünüyorum. Bir haftada bir dönemlik konuların hepsi öğrenilemez fakat öğrenilmiş konuların tekrarı ise kalıcılık sağlayacaktır. Şimdiye kadar çözülmediyse eğer devlet kazanım testlerini ve okullarda uygulanan deneme sınavlarını mutlaka çözmelisiniz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde hepsi mevcut" dedi.



İngilizce'de sürekli kelime tekrarı


Son zamana kadar çalışmanın önemine dikkat çeken Karamemiş, örnek olarak kendi branşı İngilizce'den bahsederek, “Öğrencilerin zorlandıkları hem de kendi branşım olan İngilizce için örnek vermek gerekirse, sınav gününe kadar kelime eksikliklerini ellerinden geldiğince tamamlamaları gerekiyor. Ne kadar çok kelime bilgisi o kadar çok doğru sayısıdır. Özellikle her ünitenin belli başlı anahtar kelimeleri var. O kelimelerin üzerinde durulmalıdır" diye konuştu.



Sınav esnasında dikkat!


Ayların hatta yılların emeğinin sınav esnasında heba olmaması için heyecana dikkat çeken Karamemiş, öğrencilerin soruları çözmek için yeterli vakitleri olduğunu söyledi. Eğitimci Nadide Karamemiş sözlerini şöyle sonlandırdı:



“Heyecan güzeldir fakat sınav esnasında asla acele etmeyin: 20 soruya 40 dakikanız var. Mutlaka soru talimatlarını en az iki kere okuyun. Yanlış cevaplar doğru cevaplarınızı götürmediği için boş bırakmayın. Bazen bazı sorular çok fazla vaktinizi almasına rağmen doğru cevabı bir türlü bulamazsınız. O soruya bir işaret koyarak diğer soruları yapmaya devam edin. Tekrar döndüğünüzde aslında sorunun sandığınız kadar zor olmadığının farkına varacaksınız. Sınav esnasında sıkılırsanız eğer mutlaka bir iki dakika tekrardan konsantrasyonunuzu sağlamak için ara verin"


#Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş
#TEOG
#Sınav
#Nadide Karamemiş